Populära

Kan man kora utan AdBlue?

Kan man köra utan AdBlue?

Vad händer om jag inte fyller på? Du måste fylla på, för om AdBlue-tanken är tom fungerar inte avgasreningen som den ska. Du kan fortsätta att köra även om vätskan är slut, men sedan går bilen inte att starta igen, om inte vätskan fylls på.

Hur tankar man AdBlue?

AdBlue fylls i en separat tank på fordonet som är helt fristående från bränslesystemet. AdBlue får absolut inte blandas in i dieseln. AdBlue sprutas in från fordonets särskilda AdBlue-tank, i avgasröret, som sitter innan SCR-katalysatorn men efter förbränningsmotorn.

Hur stor är AdBlue-tanken?

AdBlue fylls i en separat tank på bilen som rymmer omkring 10-15 liter, vilket räcker för upp till 1500 mils körning. Normalbilisten behöver alltså bara fylla på AdBlue-tanken någon gång per år.

Kan man stänga av AdBlue?

Det är fullt möjligt, och har du köpt en äldre begagnad dieselbil med AdBlue kan det vara värt att fundera på om du ska behålla systemet eller koppla bort det. Genom att göra det hos en specialist får du en tryggare och säkrare avkodning, och hos Svensk Motoroptimering testas och kontrolleras motorn efteråt.

Kan man överfylla AdBlue?

Däremot fryser mycket riktigt AdBlue-vätska vid lägre temperatur än minus 15. Så det är inte lämpligt att förvara dunkar för påfyllning i bilen. Vid påfyllning ska man heller inte överfylla systemet eftersom vätskan utvidgas när den övergår från vätska till fast form.

Vilka bensinmackar har AdBlue?

Vi erbjuder möjligheten att tanka högkvalitativ AdBlue® på allt fler truckdieselanläggningar.

  • Vi utökar kontinuerligt antalet stationer som erbjuder AdBlue.
  • Den AdBlue som du tankar på Circle K levereras av Yara som tillverkar lösningen enligt exakta specifikationer som uppfyller ISO22241 standarden.

Hur långt räcker AdBlue?

Genom att använda SCR minskar utsläppen av skadliga kväveoxider med upp till 90%. Hur långt räcker AdBlue? Förbrukningen av Adblue varierar beroende på vilken typ av fordon det är (tung trafik eller personbil) och hur den används. En tumregel är att genomsnittlig förbrukning av AdBlue är 1,5 l/1 000 km.

Vad kostar det att koppla bort AdBlue?

För det är mycket billigare att koppla ur än att reparera ett trasigt adblue-system. – Om en åkeriägare lämnar in en lastbil på verkstaden för fjärde gången, utan att de lyckas hitta felet på adblue-systemet men ändå bytt delar för kanske 30000-40000 kronor – då blir det till sist ohållbart för åkeriet.

Share this post