Ny

Hur gor man en grusplan?

Hur gör man en grusplan?

Anlägga grusgång

  1. Planera gångens sträckning.
  2. Skär ut formen och gräv ur.
  3. Om gången anläggs på plan mark ska den ha en svagt välvd yta för att vatten lättare ska rinna bort.
  4. Geotextil.
  5. Makadam.
  6. För att få en stabil grund behöver detta lager plattas till, vilket lättast görs med en vibroplatta, även kallad ”padda”.

Hur anlägger man en Täckodling?

Täckodling är ett sätt att likna naturen och aldrig låta jorden vara naken. Man lägger helt enkelt på ett lager växtmaterial under plantorna. Detta material kommer så småningom att bli ny fin jord, och man slipper ta vägen om komposten.

Hur man lägger singel?

Där du vill ha din uteplats fyller du på med till exempel väggrus, cirka 20 cm, och det ska vattnas och vibreras tills du får en fast och hård yta. På så sätt får du ett fast underlag för ett 8–10 cm tjockt lager av singel. Välj det som säljs som natursingel om du vill ha stenar med runda kanter.

Vad ska man ha för grus på uppfarten?

Eftersom fordon kommer att köras fram och tillbaka på uppfarten måste underlaget tåla stor belastning. Oavsett vilket ytskikt (material) som används är underlaget av största vikt. Marken måste stadgas upp med ett bärlager, exempelvis förstärkningsgrus eller sättgrus.

Hur lägger man grus runt huset?

Det är viktigt att dränera ordentligt runt hus så att man inte får fuktproblem. Ytvatten skall ledas bort från huset redan innan det tränger ner i jorden….Vi rekommenderar dessa material:

  1. Makadam t. ex. 11/16.
  2. Makadam t. ex. 16/32.
  3. Dränerande matta eller dylikt.
  4. Geotextilduk.

Hur anlägger man en Odlingsbädd?

ett litet smalt dike grävdes runt odlingsbädden och de smala grästorvorna lades med grässidan ner på den nya odlingsytan. hela odlingsytan täcktes omsorgsfullt med kartonger och tidningar. över pappen lades sedan gräsklipp, växtdelar, ogräsrens, mossa, gödsel och annat organiskt material jag kommit över.

Vad lägger man under singel?

När du har grävt ut hela grusgången är det dags att lägga ut en fiberduk eller markduk som det också heter. Detta för att inget ska kunna växa upp underifrån samt att jorden ska beblandas med gruset. Det är viktigt att fiberduken täcker hela ytan för att gruset verkligen ska kunna dränera.

Share this post