Trendig

Vad ar Haram under ramadan?

Vad är Haram under ramadan?

Under ramadan skall alla vuxna och friska muslimer från gryning till solnedgång avhålla sig från mat, dryck, rökning och sexuella relationer. Vissa får lov att stå över fastan, bland annat kvinnor som har menstruation och gravida eller ammande kvinnor samt gamla, sjuka och de som är på resa.

Vad anses som haram?

Haram är förbjuden mat Islam förbjuder griskött och grisfett, men också blodmat, kött av rovdjur och fisk utan fjäll. Djuret får heller inte ha fötts upp på kadaver. Alla former av alkohol, även lättöl, cider, vinsås och godis med alkohol i, är otillåtna.

Hur kan en muslimsk Bröllopsceremoni gå till?

Vigseln kan ske i en moské men även hemma eller i en samlingslokal. Själva vigselakten är oftast en enkel ceremoni, där det blivande paret inför sin gud förklarar att de nu hör ihop. Därefter läses Koranen. Det behöver inte vara en präst, en imam, som viger paret, utan vilken muslimsk man som helst kan göra det.

Vad betyder äktenskap inom islam?

Inom islam betraktas äktenskapet som ett kontrakt mellan makar. Avtal om mahr är i allmänhet en del av det äktenskapskontraktet och innebär att en man som ska gifta sig för över, eller förbinder sig att föra över, egendom till sin blivande fru.

Är det haram att inte be?

Eleven lär sig att mubah är fritt valbara tillåtna gärningar, såsom att välja yrke. Eleven lär sig att mustahabb betyder rekommenderade gärningar som ger en belöning, till exempel att hälsa på andra. Eleven lär sig att fard är en obligatorisk gärning, till exempel att be.

Var begravs muslimer i Sverige?

En muslimsk begravning är alltid en jordbegravning och ska ske så snart som möjligt efter dödsfallet, helst inom 48 timmar. Begravningen hålls efter middagsbönen i moskén eller utomhus vid graven. Man gör ingen blomstersmyckning eller annan dekoration av kistan.

Kan man gifta sig utan imam?

Imamen ska inte förrätta vigsel om en av parterna inte är närvarande, så kallat fullmaktsäktenskap. Vigsel ska endast kunna genomföras om båda parterna är närvarande och ger sina otvivelaktiga samtycken till giftermålet.

Share this post