Ny

Far man elda i sin tradgard?

Får man elda i sin trädgård?

Men vad är egentligen okej att elda? – I klartext kan man säga att det är okej att elda trädgårdsavfall som exempelvis kvistar, ris och grenar. Men det är inte tillåtet att elda annat avfall som till exempel hushållsavfall, plast, gummi, träpallar, målat eller impregnerat virke, spånskivor med mera.

Hur eldar man i en tunna?

Använd helst en eldningstunna när du eldar och lägg i lagom mycket kvistar och ris åt gången, på så sätt har du kontroll över elden. Eftersom gnistor från elden kan färdas med vinden bör du vara förberedd med vattenslang och vattenhinkar.

Får man elda papper?

Det är förbjudet för både företag och privatpersoner att elda avfall på egen hand. Även till exempel rent trä, kartong och papper räknas som avfall och får inte eldas.

Får man elda vart man vill?

Allemansrätten ger dig ingen rätt att göra upp eld i naturen, bara en möjlighet att elda om förhållandena är säkra. Under sommaren är det ofta förbjudet att göra upp eld i naturen på grund av den stora brandrisken.

När får man elda utomhus Stockholm?

Du måste dock se till så att dina grannar inte störs och att det inte uppstår risk för brand. Vid torrt väder kan eldningsförbudet gälla även under dessa veckor. Aktuell brandriskprognos får du på brandförsvarets telefonsvarare. För valborgsbrasor på allmän mark måste du söka tillstånd hos Polisen.

Var köpa tunna att elda i?

Höjd 90cm Bredd 60cm.

  • 550 :- utan Lock 450:- Plasttunna Blå Med lock. Rymmer ca 120 liter.
  • 500 :- Med lock och handtag. Rymmer ca 45 liter. Höjd 48cm Bredd 40cm.
  • 500 :- Utan lock 450.- Eldningstunna. Med lock ask lucka, rök utgång, instruktions manual. för säker eldning, 210 liter.
  • 595 :- IBC Tank/Container. 1000 lite.

Var kan man köpa tomma oljefat?

DENIOS tillverkar och säljer tomma oljefat, plastfat, plasttunna och stålfat för förvaring av olja eller kemikalier. Välj om du önkar med lock eller utan. Vi erbjuder flera olika volymer och modeller av oljefat, stålfat, plastfat, UN-godkända fat, behållare med stor öppning och L-ringsfat.

Var kan man köpa oljefat?

Vad får man elda i kamin?

Elda med ved och inget annat i din vedeldadekamin, spis eller ugn. Att elda sopor, plast, impregnerat virke och liknande är inte tillåtet eftersom det ger utsläpp av giftiga ämnen. Veden ska vara lagom torr. Det innebär att den har en fukthalt på 15–20 procent.

Share this post