Populära

Vem saljer Xpeng i Sverige?

Vem säljer Xpeng i Sverige?

Idag öppnade Xpeng sin första Xpeng Experience Store i Sverige som en del av sin fortsatta etablering på den europeiska marknaden. Den nya utställningshallen ligger i Westfield Mall of Scandinavia i Stockholm. I samband med premiären visar man upp två elbilar. Den ena är en av Xpengs senaste nyheter Xpeng P5.

Vem äger Xpeng?

He Xiaopeng, Xpengs VD Han heter He Xiaopeng vilket är grunden till ”Xpeng”. Det förra bolaget han grundade som blev språngbrädan till Xpeng och samarbetet med Alibaba Group heter UCWeb och är en kinesisk version av Google, alltså en web browser.

När kan man köpa Xpeng i Sverige?

Xpeng-butiker kommer öppna i Stockholm, Göteborg och Malmö under 2022. Den kinesiska elbilstillverkaren Xpeng Motors och den svenska bilåterförsäljaren Bilia har nu slutit ett avtal för den svenska marknaden. Avtalet innebär att Xpengs bilar kommer finnas i Bilias Xpeng-butiker och servas på deras servicecenter.

När kommer Xpeng P7 till Sverige?

Till våren 2022 börjar elbilen Xpeng P7 säljas i Sverige, med en räckvidd på 53 mil. Efter kinesiska MG:s försäljningsframgångar i Sverige kommer nu ett andra, nystartat elbilsmärke från Kina. Xpeng Motors grundades så sent som 2015 och nu står deras eldrivna sedanmodell P7 redo att börja säljas på svenska marknaden.

Hur bra är Xpeng?

Stram design och bra prestanda. Vi har sett flera varianter på hur nya kinesiska bilföretag tänker sig tackla den europeiska marknaden. Xpeng har en liten annan idé. Med modellerna P7, den gröna med de fräcka dörrarna på bilden, och P5, en lite mer vanlig kombicoupe, ska Xpeng komma till Sverige i vår.

Vad kostar Xpeng G3?

Bilen har flera system som gör bilen delvis självkörande och ett eget operativsystem för infotainmentsystemet. Instegspriset för Xpeng G3 ligger på motsvarande 230 000 kronor. Även den dyraste versionen är betydligt billigare än motsvarande Tesla Model Y.

Hur många bilar säljer nio?

Under förra året sålde Nio trots allt färre än 100 000 bilar, en tiondel av vad Tesla gjorde. Företaget har också en lång serie av förluster bakom sig och i slutet av 2019 stod det då femåriga bolaget på ruinens brant.

Share this post