Rekommendationer

Hur ser Kubas flagga ut?

Hur ser Kubas flagga ut?

De tre blå ränderna på vit bakgrund symboliserar landets tre ursprungliga provinser. Den röda triangeln är en klassisk frimurarsymbol som här står för frihet, jämlikhet, broderskap, och som dessutom symboliserar det blod som flutit under befrielsekampen. Den vita stjärnan i triangeln symboliserar nationellt oberoende.

Vilken flagga har röd gul grön?

Etiopiens flagga

Etiopiens flagga
Användning Nationalflagga
Proportioner 1:2
Antagen 6 februari 1996

Vilket språk talar man på Kuba?

SpanskaKuba / Officiellt språkSpanska, även kastilianska, är ett ibero-romanskt språk. Spanskan talas som modersmål av 470 miljoner människor, varav 90 % i Syd- och Nordamerika. Det är det mest utbredda av de romanska språken. Mexiko är den folkrikaste spanskspråkiga nationen. Wikipedia

Vad betyder färgerna på Italiens flagga?

Flaggans färger Det är inte helt klarlagt vilket ursprung de italienska färgerna grönt, vitt och rött har. Enligt en hypotes är färgerna hämtade från medborgarmilisen i Milano. Milisen hade uniformer i grönt och vitt, med vissa detaljer i rött som infördes när milisen ombildades till nationalgarde den 19 augusti 1796.

Vilken flagga är röd med en grön stjärna?

Marockos flagga (ar. المملكة المغربية) är röd med ett grönt flätat pentagram i mitten. Flaggan antogs den 17 november 1915 och har proportionerna 2:3.

Hur ser Sudans flagga ut?

Sudans flagga är en trikolor i de panarabiska färgerna rött, vitt och svart, med en grön triangel vid den inre kanten. Flaggan antogs den 20 maj 1970 och har proportionerna 1:2.

Vad står Sydafrikas flagga för?

Sydafrikas flagga har en ovanlig design och består av sex olika färger. Tvärtemot vad man kanske skulle kunna tro så har de olika färgerna inget symbolvärde tagna var för sig. Tillsammans symboliserar de däremot de många olika folkgrupperna i Sydafrika som ger landet dess stora språkliga och kulturella mångfald.

Share this post