Blogga

Ar telefonforsaljning tillatet?

Är telefonförsäljning tillåtet?

För att ett giltigt avtal ska ingås vid telefonförsäljning krävs att konsumenten skriftligen accepterar ditt anbud. Bekräftelsen av anbudet ska ges i handling eller annan läsbar och varaktig form. Dit räknas papper, e-post, sms och liknande. Konsumentens godkännande ska lämnas först efter samtalet.

Får försäljare spela in samtal?

Din första fråga som handlar om, ifall det är lagligt att spela in samtalet vid telefonförsäljning: Enligt 4 kap. 9 a § Brottsbalken är det endast olagligt att spela in samtal mellan andra personer, exempelvis genom avlyssning. Därmed är det inte olagligt att spela in samtal där man själv är deltar.

Måste telefonförsäljare spela in samtal?

Det finns inte några juridiska problem för bolaget att spela in samtalet, det är fritt fram att spela in samtal man själv deltar i. Eventuellt kan problem uppkomma genom personuppgiftslagen o.s.v. men det är rent spekulativt och lite långsökt här eftersom inspelningen berör personuppgifter.

Får företag ringa privatpersoner?

Är du kund hos ett företag så kan det dock vara så att företaget får ringa till dig även om du har spärrat ditt telefonnummer hos NIX. Men du har alltid möjlighet att kontakta företaget och meddela att du inte vill ha fler samtal från dem.

Har NIX ringer ändå?

Om du blir kontaktad ändå – anmäl till Konsumentverket Om du blir uppringd av företag trots att du har spärrat ditt nummer i NIX, och inte är kund hos företaget som ringer, kan du uppmärksamma det genom att göra en anmälan till Konsumentverket.

Vill inte ha försäljare som ringer?

Slipp obeställda samtal i marknadsförings-, försäljnings- eller insamlingssyfte. Ring och följ instruktionerna för att spärra ditt nummer. NIX-Telefon gäller all telefoni och att spärra kostar inget mer än samtalskostnaden. Med hjälp av NIX-Telefon kan du identifiera de kunder som inte vill bli kontaktade via telefon.

Får kund spela in samtal?

I Sverige får du spela in samtal lagligt, så länge du själv deltar i konversationen. Detta gäller alla typer av samtal, oavsett om de sker via telefon eller via digitala mötestjänster som exempelvis Microsoft Teams.

Hur får telefonförsäljare mitt nummer?

Det kan vara allt från marknadsundersökningar och tävlingar till olika företag och myndigheter som säljer vidare. Tex när du använder dig av Adressändring så säljs ditt nummer vidare till olika företag, vilket du ger tillåtelse till när du använder dig av tjänsten.

Vad är viktigt att tänka på som telefonförsäljare?

5 tips för att lyckas med telefonförsäljning

  • Engagemang. Engagemang är otroligt viktigt eftersom vi säljer idéer och inte varor.
  • Ge dig själv rätt förutsättningar. Här vill jag påpeka skillnaden på hur och vad.
  • Ta ansvar. Det är lätt att ta ansvar när det går bra, eller hur?
  • Självförtroende.
  • Insats.

Måste företag ha telefonnummer?

Information i konsumentförhållanden Enligt den så kallade distansavtalslagen ska den som genom distanshandel särskilt riktar sig till konsumenter ge information om: sitt namn (företagsnamn), organisationsnummer, telefonnummer och telefaxnummer, samt.

Är mitt nummer med i NIX?

Kontrollera om mitt mobilnummer är infört i spärregistret NIX-Telefon. För att verifiera att det är ditt mobilnummer skickar vi en fyrsiffrig kod i ett SMS, som du ska ange i nästa steg.

Share this post