Ny

Vad passar till Riddarsporre?

Vad passar till Riddarsporre?

Ofta ser man riddarsporrar som bakgrund till just rosrabatter, eventuellt med lavendel, pärleternell eller kantnepeta på framkanten. Passande sorter skulle kunna vara till exempel Rosa ’Bonica 82’ eller någon annan i samma stil, beroende på var du bor någonstans, alltså zon.

Hur hänga upp kruka?

Krukor kan vara knepiga att hänga upp på ett enkelt och snyggt sätt. Denna hängare för krukor löser problemet! Trä in hängaren genom en kruka med hål i botten och låt krukan sätta sig på hängarens bottenstöd. Plantera sedan växten i krukan och häng upp den i kroken.

När skall man klippa Riddarsporre?

Utblommade blommor bör rensas bort, klipp av stjälken strax under blomklasen. Gamla stammar bör kapas helt så snart de nya skotten hunnit bli 10-20 cm höga. Klipp gärna tillbaka plantan efter höstens första frost, det minskar risken för svampproblem.

Vilket snöre till ampel?

Så här gör du ampeln Använd dig av ett kraftigt snöre. Det finns särskilda makramésnören att köpa, men det fungerar med vilka snören som helst bara de är kraftiga och starka. Jag har använt mig av av kakelsnöre som blev över från vår köksrenovering.

Vad behövs till Makrame?

Uppdaterad 03.05.2021 17:05. Knyt din egen ampel i makramé….Du behöver:

  1. snöre, ca 3-4 mm tjockt (jag använde chunky mop eco friendly cottontwine 4 mm, 235 m / 700 g)
  2. träring ca 4-6 cm i diameter.
  3. 4 träkulor.
  4. kruka (jag använde en 15 cm i diameter, 13 cm hög)
  5. gummiband.
  6. måttband.
  7. kartong eller pappbitar.
  8. sax.

Hur hänger man upp en ampel?

Jag hänger dem på stabila gardinstänger och använder starkt hampsnöre från Panduro runt gardinstången och s-krokar på hampsnöret, som ampeln hänger i (om den inte har egen krok). På så sätt kan jag lätt flytta/dra amplarna där jag vill ha dem. Jag har någon ampel i porslin, men de är tunga, så jag undviker dem.

Share this post