Trendig

Ar en massagepistol bra?

Är en massagepistol bra?

En massagepistol kan du enkelt använda hemma utan krångel. Du kan använda den för att stimulera bindväven, öka blodcirkulationen och frigöra triggerpunkter. Massagepistolen är bra att använda om du tränar mycket – eftersom den både förebygger stela muskler och leder, men även hjälper till att mjuka upp din kropp.

Vilken massagepistol ska man välja?

Hos Google Shopping har Flowgun Go! lyckats att få ett kundomdöme på hela 4,9 av 5, och som om detta inte vore nog har den blivit utsedd till bäst i test, bästa valet och den bästa massagepistolen hos bland annat Testvinnarna, Inspekto, Hemfakta och många fler därtill. Bra att veta om Flowlife Flowgun Go!

Hur länge ska man massera med massagepistol?

Börja på en låg frekvens och behandla inte dina ömma punkter för länge, 20 sekunder räcker. Hittar du områden som är för ömma för att behandla direkt på, använd massagepistolen runt om dina triggerpunkter. Gravida kvinnor bör inte använda en massagepistol med risk för att använda produkten fel.

Är massagepistol farligt?

De kan ytterligare förvärra den skadade vävnaden eller till och med öka svullnaden. Detta kommer bara att fördröja läkningstiden och kan orsaka mer smärta. Dessutom bör du vara ytterst försiktig när du använder en massagepistol om du har ett kroniskt smärttillstånd, såsom: Hypertoni (högt blodtryck)

Hur ska man använda en massagepistol?

Så använder du en massagepistol:

  1. Se till att munstycket är korrekt monterat.
  2. Börja massera försiktigt på den avsedda ytan.
  3. Dra massagepistolens munstycke längs med muskelfibrernas riktning och i riktning mot hjärtat.
  4. Öka gradvis trycket så länge det känns bekvämt.

Hur känns bindvävsmassage?

Det är en djupgående, kraftfull behandling, som inte gör ont men har långvarig effekt. Fysisk och psykisk stress ökar spänningsgraden i kroppen med förtätad bindväv som följd. Det kan upplevas som om ”kostymen är för trång”. Det drar i vävnaderna vid rörelse, eftersom bindväven är förtätad, stram och oelastisk.

Share this post