Frågor

Vad kravs for att fa tillstand till innehav av explosiv vara?

Vad krävs för att få tillstånd till innehav av explosiv vara?

Förarutbildning för ADR.

  • 1.3-utbildning.
  • ADR-utbildare/utbildningsanordnare.
  • Förlorat ADR-intyg.
  • Att bli och vara utbildningsanordnare.
  • Examination av ADR-förare.
  • Vilka regler gäller för skyltar för fara hur ska de se ut?

    Skyltar som varnar för kemiska risker ska utgöras av faropiktogram enligt CLP-förordningen (Europaparlamentets och rådets förordning (EG) nr 1272/2008 om klassificering, märkning och förpackning av ämnen och blandningar).. Dessa ska vara utformade som romber med svart symbol på vit bakgrund och med röd bård.

    Hur mycket svartkrut får man ha hemma?

    1.1 Handladdning för eget bruk Svartkrut i riskgrupp 1.1 får dock inte hanteras i bostad. Vapenlicensen gäller som tillståndsbevis vid inköp av krut. Om du vill ha mer än 5 kg krut måste du söka tillstånd till förvaring och överföring av detta hos kommunen där förvaringen ska äga rum.

    Vad betyder ex skylt?

    Rummet är EX-klassat vilket innebär att explosiv atmosfär kan uppstå i rummet.

    Vilken myndighet ger tillstånd till hantering av brandfarlig vara?

    Lagen om brandfarliga och explosiva varor, SFS 2010:1011 är grunden för reglerna som rör de brandfarliga och explosiva produkterna. Myndigheten för Samhällskydd och Beredskap (MSB) har sedan ett antal föreskrifter.

    Hur ser varningsskyltar ut?

    Varningsmärken (A) Varningsmärkena sätts upp för att varna för en fara. Av märket framgår det vilken typ av fara det gäller. Du bör vara extra uppmärksam när du ser ett varningsmärke och möjligen sänka farten också.

    Får man inneha svartkrut?

    Viktigt att veta är att svartkrut, oavsett mängd, aldrig får förvaras eller hanteras i bostad. Ansökningsblankett för förvaring av svartkrut finns normalt på respektive kommuns hemsida. En bra söksträng kan vara ”Förvaring explosiv vara”.

    Är svartkrut explosivt?

    Svartkrut som är ett annat explosivämne i riskgrupp 1.1 med mindre sprängkraft än trotyl har till exempel en egen tabell där avstånden är kortare jämfört med trotyl.

    Vad bestämmer vilket utseende som varnings och förbudsskyltar för en Starkströmsanläggning skall ha?

    Bilaga till Elsäkerhetsverkets föreskrifter och allmänna råd (ELSÄK-FS 2008:2) om varselmärkning vid elektriska starkströmsanläggningar. Förbudsskyltar ska ha rund form och svart symbol på vit bakgrund med röd bård och rött snedstreck. Den röda delen ska vara minst 35 procent av skyltens yta.

    Share this post