Rekommendationer

Far huvudvark nar jag ligger ner?

Får huvudvärk när jag ligger ner?

Det orsakas ofta av spända muskler men kan utlösas av till exempel stress eller känslomässiga påfrestningar. Det är vanligt att man lider av spänningshuvudvärk utan att vara medveten om att man är spänd. Det kan till och med bli som ett normaltillstånd så att man inte ens slappnar av när man sover.

Får huvudvärk när jag sover?

Orsaker till huvudvärk om morgonen: Du sover för mycket. Du sover i en säng med fel stöd. Du använder fel täcke och/eller fel kudde. Det växlar mycket mellan kallt och varmt i ditt sovrum.

Vad beror migrän på?

Exakt vad migrän beror på är inte helt klarlagt, men man vet att sjukdomen till stor del är ärftlig. Enligt kända teorier beror migrän på ett primärt fel i nervsystemet som leder till en ökad nervsignalisering eller en överkänslighet för nervsignaler.

Vilka är vanligaste symtomen på migrän?

Här är de vanligaste symtomen på migrän, hos både vuxna och barn. En del får alla dessa symtom, andra får något eller några av dessa symtom: Du får huvudvärk som ofta är stark och intensiv, men som också kan vara måttlig. Huvudvärken känns borrande, dunkande eller pulserande.

Kan p-piller orsaka migrän?

P-piller kan ibland orsaka migrän. Du som får migrän på grund av p-piller bör sluta med dessa, eller byta preparat. Kombinerade p-piller ska inte användas vid migrän med aura. Du som har migrän med aura och även röker och använder p-piller, har en ökad risk för att få en stroke. Därför bör du sluta röka och byta preventivmedel.

Har du migrän utan huvudvärk?

En del har migrän med enbart aura, utan någon huvudvärk. Detta är vanligare hos äldre personer än hos yngre. Ibland kan det vara svårt att skilja migränaura utan huvudvärk från andra sjukdomar, till exempel stroke. Aurafenomen som påverkar synen utan huvudvärk brukar kallas ögonmigrän. Efter anfallet

Share this post