Populära

Vad betyder namnet Yasmin?

Vad betyder namnet Yasmin?

Yasmine, Yasmin, Jasmine eller Jasmin, är från början ett arabiskt namn som betyder blomma. Allt efter 1990-talet (delvis på grund av karaktären i Disneys Aladdin) har namnet blivit populärare.

Hur många heter Yasmine i Sverige?

Hur många heter Yasmine i Sverige? 1 286 kvinnor heter Yasmine i förnamn. Av dessa har 880 Yasmine som tilltalsnamn. Snittåldern är 21.9 år.

Hur många i världen heter Yasmin?

2 338 kvinnor heter Yasmin i förnamn. Av dessa har 2 014 Yasmin som tilltalsnamn. Snittåldern är 22 år. 2 män heter Yasmin i förnamn.

När har Yasmin namnsdag?

Jasmine (Jasmin, Yasmine) Fr. o.m. 2015 års namnsdagslängd så har Jasmine namnsdag den 26 juli i rikssvenska almanackan.

Vart kommer namnet Jasmine ifrån?

Namnet Jasmine har kommit till Sverige via engelskan och franskan men är ursprungligen ett persiskt Ysämin, identiskt med växtbeteckningen jasmin. Namnet har blivit bekant genom en slavinna i sagosamlingen Tusen och en natt. Fr. o.m. 2015 års namnsdagslängd så har Jasmine namnsdag den 26 juli i rikssvenska almanackan.

Hur många heter Jasmine i världen?

Hur många heter Jasmine i Sverige? 5 110 kvinnor heter Jasmine i förnamn. Av dessa har 3 147 Jasmine som tilltalsnamn. Snittåldern är 21 år.

Hur sköter man jasmin?

Skötsel: Växten är beroende av att jorden hålls jämnt fuktig eftersom till och med måttlig torka kan orsaka blad- och blomfall. Extrem torka eller extrem väta klarar växten inte alls. Duscha gärna växten regelbundet med rumstempererat vatten och ge den krukväxtnäring en gång i veckan från vår till sensommar.

Hur många heter Jasmin?

5 027 kvinnor heter Jasmine i förnamn. Av dessa har 3 094 Jasmine som tilltalsnamn. Snittåldern är 20.3 år. 4 män heter Jasmine i förnamn.

Hur stavar man Jasmin?

Namnet blev ett stort genombrott efter Disney filmen ”Aladdin” ifrån 1992. Man kan stava detta namn på många olika sätt, till exempel Jasmine (svensk stavning), Jasmin, Jazmine, Yasmin, Yasmine, Yazmine, Yasmina eller Chasmine.

https://www.youtube.com/watch?v=yHFjkFig-Uw

Share this post