Allmänning

Vad ar Arla Ko?

Vad är Arla Ko?

Arla Ko® Gräddfil Gräddfil gjord på 100% svensk färsk grädde, syrad med syrningskultur. Det är Arla Ko Gräddfil, en äkta svensk tradition året om.

Är Arla danskt?

Arla är ett internationellt mejeriföretag och en kooperativ förening som ägs av 8 900 mjölkbönder i Sverige, Danmark, Tyskland, Storbritannien, Belgien, Luxemburg och Nederländerna. I Sverige finns cirka 2 200 ägare.

Vad heter Arlakossan?

Den Arlako vi känner idag har anor sedan 1940-talet. Mjölkcentralen (MC), som Arla hette på den tiden, registrerade 1949 en röd ko som sitt varumärke. MC-kossan var ursprungligen gjord i trä och hade en koskälla med MC om halsen. 1975 bytte Mjölkcentralen namn till Arla och MC-kossan blev Arlakossan.

Vart är Arla ifrån?

Vår utgångspunkt är att använda svensk råvara vid svenska mejerier. Det är både miljömässigt och ekonomiskt det bästa för Arla och Arlabönderna. Drygt 90 procent av Arlas försålda produktvolymer i Sverige är tillverkade på svensk mjölkråvara.

Vad gör Arla?

Arla vill inspirera till matlagning genom våra produkter och populära recept. Vi vill också bidra till en mer hållbar produktion och konsumtion av mat. Vårt miljöarbete sträcker sig genom hela värdekedjan från ko till konsument och vi arbetar med att minska dålig miljöpåverkan i alla led.

Vad gör en ko?

Kon eller kossans riktiga benämning är nötkreatur. Här i Sverige används korna främst till två saker nämligen till mjölk och kött. Det finns olika raser som är speciellt bra på att göra mjölk och raser som passar speciellt bra till kött.

Hur mycket omsätter Arla?

10,3 miljarder EUR (2017)Arla Foods / Intäkt

Är Arla en trovärdig källa?

Vi agerar med trovärdighet och integritet i all verksamhet. Arla är både ett internationellt företag och ett mejeri- kooperativ som ägs av svenska och danska bönder. Vi följer den lokala lagstiftningen i alla länder där vi är verksamma och vi följer principerna i vår code of conduct.

Share this post