Blogga

Hur kan man lara sig flexibel och effektiv Kansloreglering?

Hur kan man lära sig flexibel och effektiv Känsloreglering?

Övning ger färdighet Liksom vid all inlärning av nya färdigheter är det viktigt med ständig övning, också i fråga om färdigheter i känsloreglering. När du övar att använda färdigheterna först i ”lätta” situationer, kan de småningom hjälpa dig också i svårare situationer när känslorna håller på att ta överhanden.

Hur lär man sig känna känslor?

Var nyfiken på dina känslor. Börja med att utforska känslorna i trygga sammanhang. Stanna upp och känn det du känner genom att identifiera vad du upplever i kroppen. Möt istället för att fly till chipspåsen, testa att vänta tre minuter och sätt ord på din känsla. Kartlägg dina känslor.

Kan inte reglera känslor?

Om vi har svårt att reglera känslor och impulser påverkar det hur vi uppför oss. Bristande förmågan att reglera känslor är vanligt vid olika psykiatriska tillstånd. Känsloreglering handlar om förmågan att hantera kortvariga känslor som att bli starkt ledsen eller väldigt arg.

Kan inte kontrollera känslor?

Emotionellt instabilt personlighetssyndrom (EIPS) är ett tillstånd som innebär starka och snabbt växlande känslor som är svåra att hantera. Det är vanligt att se en utväg i att skära sig eller skada sig själv på andra sätt. Många har också problem med sin självbild, och svårt att få relationer att fungera.

Hur känner man sina känslor?

För att uttrycka sina känslor så måste du först våga vara i dem. När du är i dem så måste du känna efter. När du väl känner dina känslor så måste du förlikas med dem och acceptera dem. Detta är en process, en process som man ibland måste få låta ta sin tid.

Hur kontrollerar man sina impulser?

Genom att strukturerat kartlägga olika situationer och reflektera kring tankar och känslor som uppstått kan man lära känna sina egna reaktionsmönster och bli bättre rustad på att hantera liknande situationer. Med rePULSE® får du den kunskap och självkännedom som krävs för att ta kontroll över dina känslor och impulser.

Share this post