Trendig

Hur stort ar Sumatra?

Hur stort är Sumatra?

473 481 km²Sumatra / Yta

Vad har Indonesien för religion?

Författningen föreskriver religionsfrihet men slår samtidigt fast att republiken Indonesien vilar på tanken om tron på en gud. Ateism är inte direkt förbjudet men betraktas ofta med stor skepsis. Det finns sex officiellt erkända religioner: hinduism, buddism, islam, katolicism, protestantism och konfucianism.

Vad är Jakarta känd för?

Jakarta är hem för det populära fotbollslaget Persija som ofta spelar sina matcher på stadion Lebak Bulus. Den största stadion är Bung Karno stadion med plats för mer än 100 000 åskådare vilket gör den till en av de största i hela världen.

Hur kom islam till Indonesien?

Religion. Islam är den dominerande religionen i Indonesien, som är det land i världen som har flest muslimska invånare. Islam kom till denna del av Asien på 1100-talet med arabiska handelsmän som slog sig ned i bland annat provinsen Aceh på Sumatra. Många omvände sig och en indonesisk variant av islam växte fram.

Hur är marken i Indonesien?

Användningen av olja och kol som energikällor, dessutom överanvändning av konstgödsel och bekämpningsmedel, har skapat betydliga miljöproblem. Indonesien har världens tredje största tropiska regnskog och skogen täcker 70 % av landets landyta. Avskogning är ett växande problem.

Är störst på Sumatra?

Den ligger i den västra delen av Indonesien och är den största ön som helt ingår i landet; Sumatra är världens till ytan sjätte största ö….Sumatra[redigera | redigera wikitext]

Sumatra
Ö
Area 425 000 km²
Folkmängd 45 000 000 (2009)
Befolkningstäthet 106 invånare/km²

Vad består Balis berggrund av?

Islands berggrund består till stor del av basalt, en magmatisk bergart.

Vilken är Indonesiens huvudstad?

JakartaIndonesien / Huvudstad

Vad heter ön Jakarta ligger på?

Vi landar i Indonesiens huvudstad Jakarta och välkomnas av vår svensktalande guide. Jakarta ligger på ön Java som är världens mest folkrika ö. Hela Indonesien består av över 13 000 öar, men knappt hälften är bebodda.

Hur är klimatet i Indonesien?

Landet har ett tropiskt kustklimat med en luftfuktighet mellan 70-90 procent. Det är små temperaturvariationer och i genomsnitt ligger temperaturen på 27-28 grader i låglandet medan det är kallare i bergen.

Hur många är fattiga i Indonesien?

Landets bruttonationalprodukt (BNP) har stigit de senaste åren och i dag är Indonesien den största ekonomin i Sydostasien. Samtidigt ökar ojämlikheten mellan rik och fattig och 110,8 miljoner människor lever på under två dollar, eller ungefär 16 svenska kronor, om dagen.

Share this post