Blogga

Hur ofta kan man maska av en katt?

Hur ofta kan man maska av en katt?

Hur ofta du behöver avmaska din katt beror på om den är vuxen eller kattunge och om den är innekatt eller utekatt. Rekommendationen är att bara avmaska katten om den uppvisar symptom och du därför misstänker att den drabbats av mask. De vanligaste maskar som katter brukar drabbas av är spolmask och bandmask.

Är fästingmedel farligt?

Det stämmer att fästingmedel är giftiga då de är utvecklade för att döda fästingar. De flesta fästingmedel verkar som ett nervgift för fästingen som gör att den dör. Läkemedlet är dock utvecklat så att det ska vara så liten risk som möjligt för hunden eller katten att drabbas av några effekter av giftet.

Är Frontline bra?

Frontline vet., spot-on Ämnet i Frontline påverkar angripande insekters nervsystem och dödar snabbt fästingar, loppor och löss. Frontline är ett väldigt populärt fästingskydd och är ett av de bästa skydden du kan hitta. Dropparna är ofarliga för hund och människa och verkar väldigt snabbt.

Vad är skillnaden mellan Frontline Comp och Frontline vet?

Frontline Comp är särskilt effektivt mot loppor då medlet utöver Fipronil även innehåller den aktiva substansen (S)-Metopren som dödar loppans larver och ägg. Frontline Vet Spot-On innehåller den aktiva substansen Fipronil som dödar fästingar, loppor och löss via det centrala nervsystemet.

Kan man avmaska katt för ofta?

Veterinär hos FirstVet svarar: Läkemedelsverket gav år 2014 ut en behandlingsrekommendation ang. avmaskning av hund och katt. I rekommendationen framgår det att man inte bör avmaska alla vuxna katter rutinmässigt. Detta eftersom få vuxna katter har problem av inälvsparasiter.

Hur ofta avmaska katt med milbemax?

Katter brukar rekommenderas att avmaskas regelbundet, ungefär fyra gånger per år, om de får gå lösa ute.

Hur ofta kan man använda Frontline vet?

1 pipett à 1,34 ml per hund mellan 10 kg och 20 kg kroppsvikt. 1 pipett à 2,68 ml per hund över 20 kg och upp till 40 kg kroppsvikt. Ny behandling bör ej företagas oftare än var 4:e vecka eftersom säkerhetsstudier med kortare behandlingsintervall saknas.

Share this post