Trendig

Vad ar Klinkerolja?

Vad är Klinkerolja?

Klinkerolja är en behandlingsprodukt som används för underhåll av bland annat sten och keramiska plattor. Oljan är vattenavvisande och fungerar på så sätt att den tränger in i plattans porer. Plattan blir då tåligare mot smuts och vatten, samt får en naturlig lyster.

Hur får man bort ingrodd smuts?

Med en enkel och miljövänlig hemmakur kan du få du bort de mest ingrodda fläckar på nolltid. Blanda 1 del vegetabilisk olja med 2 delar bikarbonat och gnugga in med en disktrasa. Låt verka ett tag och torka sedan bort med en fuktig trasa. Luckorna blir skinande rena!

Hur får man bort missfärgningar på kakel?

En blandning med lika delar ättika och vatten i en sprayflaska brukar vara effektivt. Alternativt kan du köpa en rengöringsprodukt för kakel i badrummet. Det går minst lika bra att även använda till att rengöra badkar. Denna behöver inte ha desinficerande egenskaper men den måste kunna lösa kalkavlagringar.

Hur behandlar man klinkergolv?

Använd ett effektivt golvrengöringsmedel för klinker och torka av golvet med en mikrofibermopp. Veckostädningen med klinkergolvrengöring hjälper dig att få bort avlagringar som du inte får bort med torrmoppningen. Undvik att använda en traditionell svabb och hink eftersom det smutsiga vattnet kan lägga sig i fogarna.

Vad är bäst att tvätta köksluckor med?

Använd diskmedel eller såpa Vill du vara på den säkra sidan, alternativt har köksluckor av trä, är såpa att föredra. Ett skonsamt alternativ för både luckor och miljö. Blanda ljummet vatten och såpa i en hink, lägg ner en trasa, vrid ur och torka av!

Hur får man bort mögel på kakel?

Allt du behöver för att ta bort mögel från icke-porösa material som kakel, glas och bänkskivor är ättika, vatten och en sprayflaska. Du kan även behöva en gammal tandborste eller liknande att skrubba med. Börja med att hälla över ättika i sprejflaskan för att sedan speja det mögliga området.

Share this post