Ny

Hur uppfanns tejp?

Hur uppfanns tejp?

Beiersdorf, en apotekare, arbetade med bandaget när dr. Oscar Troplowitz tog över labbet från företagets grundare 1890. Bandaget fäste alldeles utmärkt, men gjorde huden irriterad. Troplowitz gjorde vad som behövde göras och landserad 1896 den första tekniska tejpen.

Vart kommer silvertejp ifrån?

Silvertejpens historia Företaget Johnson och Johnson utvecklade tejpen för den amerikanska armén. Bland annat för att täta locken på ammunitionslådor för att skydda mot fukt. Tejpen som var lätt att riva av för hand blev snabbt populär bland soldaterna och började användas för att laga det mesta i fält.

Vem uppfann tape?

Tejpens anfader hette Leukoplast, och uppfanns av den tyske apotekaren Oscar Troplowitz redan år 1901 för företaget Beiersdorf. Det skulle användas inom vården av sår. Ett steg närmare dagens jesustejp kom amerikanen Richard Drew som år 1925 uppfann ett tejp för företaget Minnesota Mining and Manufacturing (3M).

Är det metall i silvertejp?

Silvertejp är en vävtejp med häftämne av naturgummibas. Ytterst kraftig och vattenavvisande vilket gör den lämplig till allt från hopdragning av rör, tätning av ammunitionslådor till fastsättning av karossdetaljer. Kallas även duct-tejp efter engelskans duct tape.

När började man använda tejp?

När kom silvertejp?

Den utvecklades 1942 för amerikanska armén, och användes först till att försegla ammunitionslådor med. Snart visade det sig att silvertejpen kunde användas bredare, t ex för att tillfälligt reparera skador på flygplan och vapen. På 1950-talet började hantverkare använda den, inte minst vid rörarbeten.

När uppfanns tape?

Den allra första tejpen som tillverkades utvecklades 1845 av kirurgen Horace Day.

Är tejp giftigt?

Ojämna ytor kan jämnas ut med hjälp av självhäftande tejp. Hela processen går mycket fort, eftersom man slipper torktider som vid användning av flytande lim. Inte heller utsöndras giftiga ångor. Självhäftande tejp är dessutom rent.

Share this post