Populära

Kan ungdomar dricka proteinpulver?

Kan ungdomar dricka proteinpulver?

Det finns ingen åldersgräns för proteinpulver utan proteinpulver (om det är bra kvalité) är som mat.

När kan man börja använda kreatin?

Sen ett avbrott på ca 5mån. Min fråga är, när kan ja börja använda kreatin? Nu har ja tränat i ca 3v efter uppehållet. Finns inget bestämt, men om du känner att du vill ha en liten push i träningen så kan det vara lämpligt.

Kan kreatin bli för gammalt?

De flesta kreatin-tillskotten har ett utgångsdatum på burken eller påsen. I regel brukar det vara 2-3 år efter att pulvret producerades. Studier visar däremot att kreatin kan hålla längre än så. Det kan vara stabilt och fullt fungerade i upp mot fyra år.

Är det farligt att ta kreatin?

Vanliga bieffekter som man kan höra talas om är magbesvär, hjärtproblem, kompartment syndrom, ökad risk för muskelkramp och en ökad tendens till finnar. Det finns även ett flertal case rapporter där olika eventuella bieffekter av kreatin är rapporterade.

Är det farligt för barn att äta proteinpulver?

Det är bra att du låter ditt barn smaka av maten du äter och små mängder av proteinpulver är knappast skadligt, men vi rekommenderar inte den typen av produkter till små barn. De är sällan testade på ett vetenskapligt sätt.

Kan man ta kreatin som 14 åring?

Det är sannolikt föräldrar, tränare utan utbildning inom biokemi och läkare som lutar sig mot försiktighetsprincipen som oroar sig, inte forskare inom området. Rekommendationerna från tillverkarna som avråder personer under 18 år att använda kreatin kommer sannolikt från en önskan att undvika rättsliga åtgärder.

Kan 15 åringar ta kreatin?

När det gäller barnets hälsa är det inte fel att ta det säkra före det osäkra, och kreatin är inget måste för någon som tränar, oavsett ålder.

Är kreatin cancerframkallande?

Man får i sig det när man äter kött eller fisk. Men de höga doser extra kreatin som idrottsmän konsumerar innebär risker för bland annat cancer och hjärtproblem, varnar Afssa, som samtidigt påpekar att den positiva effekten är mycket kortlivad.

Share this post