Rekommendationer

Kan man anvanda turkisk yoghurt istallet for grekisk?

Kan man använda turkisk yoghurt istället för grekisk?

Turkisk yoghurt 10%: mild med en behaglig syra. En allroundyoghurt som passar lika bra naturell till färska bär, som till kalla krämiga såser. Grekisk yoghurt 10%: frisk, något syrligare än Turkisk yoghurt. Innehåller mer protein vilket ger fastare konsistens.

Kan man ha grekisk yoghurt i varma såser?

Utöver att proteinet gör att den grekiska yoghurten har en fastare konsistens, gör proteinet också att den grekiska yoghurten passar bättre i såser och röror som tzatziki och andra såser som innehåller grönsaker, frukter och bär. Anledningen till detta är att proteinet suger upp den vätska som bildas.

Kan man byta ut crème fraiche mot grekisk yoghurt?

Yoghurten är lite syrligare och fungerar bättre till såser som tsatsiki och raita. Men du kan säkert använda dig av ditt filmjölksknep i stället. Både crème fraiche och matlagningsyoghurt är kokbara men yoghurten bör redas med lite vetemjöl. Ganska likvärdiga, alltså.

Kan man byta gräddfil mot yoghurt?

Naturell yoghurt fungerar bra som ersättare.

Kan man ersätta fil med gräddfil?

Prova att ersätta filmjölken med ungefär 2/3 mjölk, 1/3 turkisk yoghurt eller gräddfil. Med alltför stor andel crème fraiche eller turkisk yoghurt blir mängden vätska för liten.

Kan man koka Turkisk yoghurt?

Turkisk yoghurt passar bra till kalla såser och röror men går är även kokbar och kan användas på samma sätt som crème fraiche. Turkisk yoghurt finns med 3% och 10% fetthalt. Den med 10% fetthalt är den som i första hand bör användas i recept.

Kan man varma grekisk yoghurt?

Grekisk yoghurt i maten Perfekt till tsatsiki och andra kalla såser och röror. Gärna med något syrligt, t ex citron. Kan inte frysas, men fungerar bra t ex i frysta parfaiter och glass. VARMA KÖKET – Värmekänslig och rekommenderas ej i varma rätter.

Vad är nyttigast crème fraiche eller turkisk yoghurt?

1. Crème fraîche mot tjock yoghurt. En klick crème fraîche eller gräddfil förhöjer många maträtter. Men vill du minska på kalorierna är turkisk eller grekisk yoghurt ett gott och mindre energirikt alternativ.

Kan man ha grekisk yoghurt i mat?

Share this post