Rekommendationer

Vad kravs for att ta emot e-faktura?

Vad krävs för att ta emot e-faktura?

Företag och organisationer kan skicka e-fakturor till både privatpersoner och företag samt ta emot och betala e-fakturor från andra företag. För att skicka eller ta emot e-fakturor via din bank måste du ha ett avtal med din bank samt vara tekniskt ansluten till tjänsten.

Måste man ha e-faktura?

Elektronisk faktura, eller e-faktura, innebär att du i stället för en räkning i brevlådan får räkningen elektroniskt till din dator eller mobil. Räkningen visas på skärmen och du måste godkänna den innan den betalas via din bank på internet. Du anmäler att du vill ha e-faktura via din internetbank.

Vad är det för skillnad på autogiro och e-faktura?

Betala med E-faktura eller autogiro? Vad är skillnaden? E-faktura är en elektronisk faktura som landar i din internetbank, i stället för att skrivas ut på papper och skickas per post. Du godkänner och betalar e-fakturan direkt i din internetbank, utan att behöva knappa in en massa siffror.

Hur flytta jag e-faktura till annan bank?

För att flytta över din e-faktura från en bank till en annan behöver du gå in på din ”gamla” bank för att avsluta e-fakturan. För att sedan aktivera detta på din nya bank: Ta fram din faktura och logga in på din internetbank.

Varför e-faktura?

Varför e-faktura? Fördelarna med e-faktura är många! Det går snabbt, är miljövänligt och betydligt säkrare än att lägga en pappersfaktura i brevlådan. Nu är dessutom digitala fakturor ett krav från exempelvis till offentlig sektor.

Vad innebär det att attestera en faktura?

När du som attestant får en faktura för behandling är din uppgift att: Kontrollera att fakturan har korrekt kontering och att fakturan ska betalas till leverantören. Kontrollera att rätt underlag finns bifogade (vid behov av underlag).

Hur lägger man till en e-faktura?

För att anmäla dig till e-faktura måste du ha internetbanken. Du anmäler dig till e-faktura under menyn Betala/överföra – e-faktura – Anmäl e-faktura. Du behöver vara inloggad med säkerhetsdosa i internetbanken för att kunna anmäla dig till e-faktura.

Share this post