Rekommendationer

Vem ar Tishko Ahmed?

Vem är Tishko Ahmed?

Tishko Ahmed, 23, dömdes av tingsrätten till livstids fängelse för att ha mördat sin ex-flickvän Wilma Andersson, 17, i Uddevalla. Han har genomgående hävdat att han är oskyldig och bör frikännas. Tingsrättsdomen överklagades och i dag inleddes den sista förhandlingsdagen i hovrätten.

Vart är Wilmas kropp?

I slutet av november 2019 bekräftade polisen att de hittat en kroppsdel, flickans huvud, i parets gemensamma bostad. Men resten av Wilma Anderssons kropp är fortfarande försvunnen.

Vad hände med Wilma?

Fallet Wilma Andersson är ett svenskt mordfall där den då 17-åriga Wilma Andersson (född 2002) mördades av sin ex-pojkvän Tishko Shabaz Ahmed (född 1997), i deras gemensamma lägenhet i Uddevalla den 14 november 2019. Fem dagar efter Anderssons försvinnande, den 19 november, påbörjades eftersökningar.

Har Tishko erkänt?

Och det är det som är själva dråpgrejen som han syftade på och hade han varit mer svartsjuk hade han inte låtit henne gå. Tiskho Ahmed ska även ha erkänt sig skyldig till dråp vid flera tillfällen, för att sedan ta tillbaka det dagen efter.

Är Tishko Ahmed svensk medborgare?

Tishko Ahmed blev svensk medborgare hösten 2014 och har hela tiden bott i Uddevalla där han gått i grundskolan och gymnasiet.

Vilket fängelse sitter Tishko Ahmed?

Tishko Ahmed, som dömdes till 18 års fängelse för mordet på Wilma Andersson i Uddevalla, kommer att avtjäna sitt straff på Tidaholmsanstalten, skriver GT. I dokument från Kriminalvården, som tidningen läst, framgår att risken för att Tishko Ahmed använder sig av hot och våld bedöms vara hög.

Var sitter Tishko?

Vad hände med Tishko?

Högsta domstolen avslog Tishko Ahmeds vädjan. Tishko Ahmed mördade Wilma Andersson – det har rätten konstaterat. I handskrivna brev vädjade han till Högsta domstolen att pröva hans fall, men nekades. Trots de omfattande bevisen har Tishko Ahmed konsekvent nekat till att ha mördat sin exflickvän.

Är Wilma hittad?

17–åriga Wilma Andersson mördades och styckades i sin bostad i Uddevalla. Rättsprocessen har nått sitt slut. Men Wilmas kropp har fortfarande inte hittats.

Vilket land kommer Wilmas mördare ifrån?

23-åringen föddes 1997 i Sulaimaniya i Irak och var nio år gammal när han kom till Sverige tillsammans med pappan 2006. Pappan bodde redan i Sverige och hade rest för att hämta sonen. Wilma Anderssons huvud hittades förpackat i resväskan i expojkvännens bostad.

Var bodde Wilma?

Wilma bodde tillsammans med sin pojkvän i en lägenhet i centrala Uddevalla sedan drygt två år tillbaka. Relationen var stormig och flera anhöriga har vittnat om att pojkvännen var kontrollerande och våldsam. Dagen innan hon mördades hade hon gjort slut med mannen.

Share this post