Frågor

Ar det farligt om strangen gar av?

Är det farligt om strängen går av?

Det är ganska vanligt att det gör ont när man ha sex och att det blir en spricka i strängen om penissträngen är lite kort. Strängen kan också gå av helt och hållet, men det är ovanligt. Är strängen väldigt kort kan du få sprickor i den om och om igen. Då kan du behöva operera strängen för att göra den längre.

Kan man operera bort strängen?

För kort penissträng åtgärdas med en så kallad frenulumplastik. Cirumcision innebär att förhuden avlägsnas helt eller delvis. Beroende av problemens art görs olika åtgärder, det vill säga enbart phimosisoperation, circumcision eller frenulumplastik och ibland en kombination av de olika ingreppen.

När kan man runka efter operation?

Man bör undvika samlag under de 4 veckor det tar för såret att läka. Omskärelse ger mycket sällan komplikationer. Blödningen är oftast lätt och slutar spontant, men kan ge lokal svullnad i penisen. Man kan skydda byxorna med en tunn binda några dagar.

Hur känslig är snoppen?

Penisens yttersta del är ollonet. Det är mycket känsligt, och beröring där känns ofta skönt. I puberteten kan det komma små knottror runt ollonkanten. De kallas penila papler och består av hudceller.

Hur går en Förhudsoperation till?

Själva operationen går snabbt men hela besöket tar någon timme. Operationen sker under lokalbedövning. Såret sluts sedan med självförsvinnande stygn. Direkt efter operationen brukar patienterna uppleva ömhet i operationsområdet.

Vad gör man om strängen på snoppen går av?

Det räcker med att tvätta penisen med ljummet vatten om du får en spricka i strängen eller om den går av. Det kan göra lite ont eller svida efteråt, men det är inte farligt. Strängen läker på någon eller några veckor, och det är normalt att det läker lite långsammare än andra sår.

Hur ser snoppen ut efter omskärelse?

Efter en omskärelse Ollonet får inte samma skydd från till exempel kläder om förhuden tas bort. Det gör att huden på ollonet med tiden blir lite tjockare och mindre känslig. Det kan innebära att det tar längre tid innan man får orgasm och utlösning, något som vissa upplever som något bra.

Vilken ålder är bäst för omskärelse?

Enligt judisk tro ska omskärelsen ske tidigt, på den åttonde levnadsdagen. Muslimska pojkar omskärs ibland tidigt, men ofta långt senare då tonåringen eller den unge mannen själv kan ta ställning till ingreppet (2).

Share this post