Populära

Kan man bokfora i efterhand?

Kan man bokföra i efterhand?

Har du inte lämnat in din momsrapport för perioden kan du bokföra ditt kvitto i efterhand. Annars har du två val. Vid mindre belopp kan du göra det mer praktiskt för dig – bokför i efterhand med en kommentar om anledningen till förseningen.

Kan Skatteverket se Kryptovaluta?

Om du har sålt, bytt eller betalat med en kryptovaluta behöver du redovisa detta till Skatteverket i samband med att du deklarerar. Har du gjort vinst ska du betala skatt på din vinst, och om du har gjort förlust får du dra av en del av den.

Måste man ha bokföringsprogram enskild firma?

Om du har många affärshändelser i din verksamhet är det enklare att använda ett bokföringsprogram. Det är inte tillåtet att bokföra i vanliga kalkylprogram som exempelvis Excel utan du måste använda ett särskilt bokföringsprogram som är anpassat bokföringslagen.

Måste man skriva kontering på varje verifikat?

Kontering ska göras på verifikationen om det behövs för att säkerhetsställa sambandet mellan verifikationen och bokföringsposten (BFNAR 2013:2 punkt 5.12). En kontering innebär att företaget på verifikationen anger vilka konton affärshändelsen ska bokföras på.

Vad händer om man bokför för sent?

Kort och gott, så länge du upptäcker dina fel i tid och rättar dem, faktiskt gör din bokföring, håller koll på dina underlag och arkiverar din bokföring som folk kommer du inte att hamna i fängelse. Alla kan göra fel och alla kommer vid något tillfälle att göra ett fel eller två i sin bokföring.

Hur sent kan man bokföra?

Alla företag får vänta att bokföra till 50 dagar efter utgången av den månad då affärshändelsen inträffade. Om nettoomsättningen normalt är högst tre miljoner får du vänta till 50 dagar efter utgången av det kvartal då affärshändelsen inträffade.

Kan man bokföra utan underlag?

Om det saknas ett kvitto på ett inköp exempelvis så får du inte göra avdrag för det i din bokföring utan måste bokföra det som en ren kostnad. Därefter följer bokföringsstegen som vanligt och du får ytterligare ett tillfälle att lägga till underlag om det önskas.

Share this post