Ny

Vem ager Spotlight?

Vem äger Spotlight?

Spotlights tre största ägare (Staffan Persson, Staffan Salén och Erik Åfors) är även mindre delägare i Affärsvärlden. Redaktionen äger dock drygt 80% av Affärsvärlden så ägarkopplingen nämner vi endast för transparensens skull. Ändå väljer vi här att göra en analys av Spotlight Group. Det finns flera skäl till det.

Vem äger OMX?

Nasdaq, Inc.
OfficeMax
Nasdaq Nordic/Överordnade organisationer
Nasdaq, Inc. är ett amerikanskt börsnoterat bolag, tidigare kallat Nasdaq OMX Group, som äger och driver Nasdaq och sju europeiska börser i nordiska och baltiska regionerna. Huvudkontoret ligger i New York, och dess VD är Adena Friedman.

Vem äger First North?

Handelsplatsen First North är en så kallad MTF, Multilateral Trading Facility för nordiska tillväxtföretag. Verksamheten drivs av OMX Nasdaq.

Är Aktieböcker offentliga?

Offentliga aktieböcker. Som värdepapperscentral är vi enligt aktiebolagslagen (ABL) skyldiga att lämna ut uppgifter om alla som äger över 500 aktier i ett visst bolag till den som ber om det. Förteckningen med dessa ägare samlas i offentliga aktieböcker som vi publicerar fyra gånger per år, dvs. varje kvartal.

Vad är Nordic MTF?

På handelsplattformen Nordic MTF erbjuds notering och handel i s.k. börshandlade produkter (ETP:er), exempelvis bull- och bear-certifikat, warranter och mini futures. På Nordic SME, tillväxtmarknaden för små och medelstora företag, erbjuds notering och handel i aktier och aktierelaterade värdepapper.

Vad skiljer en börs från en handelsplattform MTF?

Multilaterala handelsplattformar (MTF:er) erbjuder traders och investeringsfirmor ett alternativ till de traditionella börserna. Plattformarna ger traders ett större utbud av marknader än de flesta börser, bland annat tillgångar som kanske saknar en officiell marknad. MTF:er utgörs oftast av elektroniska system.

Vilka länder kan handla på First North?

First North[redigera | redigera wikitext] Nasdaq First North Growth Market (tidigare First North och Nya Marknaden) är sedan 2008 namnet på en marknadsplats för svenska, danska, finska och isländska företag som generellt sett är mindre än de, som är noterade på övriga OMX-listor.

Share this post