Frågor

Ar milersattning skattepliktigt?

Är milersättning skattepliktigt?

Om du har använt egen bil för tjänsteresor kan arbetsgivaren betala en skattefri bilersättning med 18,50 kronor per mil. Har du fått en högre ersättning ska du deklarera det överskjutande beloppet som lön. Har du fått en lägre ersättning än 18,50 kronor, ska du ta upp ersättningen i deklarationen.

Måste arbetsgivaren betala reseersättning?

Din arbetsgivare ska till exempel betala kostnader för flyg, tåg, taxi och för hotellövernattning i samband med att du reser i tjänsten. De flesta företag där det förekommer tjänsteresor har någon form av resereglemente eller reseavtal.

När höjdes Milersättningen?

Beloppet för skattefri milersättning har legat på 18,50 kronor sedan 2009.

Hur mycket skatt är det på reseersättning?

Arbetsgivaren kan ersätta dig med 18:50 kronor per körd tjänstemil skattefritt. Detta är ett schablonbelopp som skatteverket har fastställt och som är tänkt att täcka utgifter för bensin och andra kostnader som tillkommer, till exempel slitage.

Är skattepliktig Bilersättning semesterlönegrundande?

Skattepliktig och skattefri milersättning är inte Fora-grundande, inte semesterlönegrundande och inte heller arbetstidsförktningsgrundande.

När kan man kräva reseersättning?

Du får ingen extra restidsersättning för tjänsteresor som du gör under ordinarie arbetstid, utan då har du din vanliga lön. Om det inte finns kollektivavtal på din arbetsplats är denna ersättning inte bestämd, om ni inte kommit överens om det i anställningsavtalet. Det finns ingen lag som har regler för detta.

Vem har rätt till reseersättning?

Om du reser till, från eller i jobbet så kan du ha rätt till skattefri reseersättning. För att få göra ett reseavdrag måste du uppfylla följande tre krav: Sammanlagt belopp om 11 000 kr. Minst 5 km till jobbet.

När ska Milersättningen höjas?

Unionen anser också att milersättningen ska höjas automatiskt varje år, i nivå med den årliga prisökningen. Utöver den skattefria ersättningen rekommenderar Unionen arbetsgivare att betala 19,50 i milersättning.

Share this post