Ny

Vem ar Herkules mamma?

Vem är Herkules mamma?

Herakles är en halvgud med Zeus på fädernesidan och den dödliga drottningen Alkmene på mödernet. Herakles kom till efter Zeus lurat Alkemene genom att inträda i hennes make Amditryons gestalt.

Vad är Herkules känd för?

Han kallas ofta ”den som gjorde världen säker”, eftersom han under sina äventyr dödade många onda män och vidunder. Men, han begick också många misstag, som de flesta hjältar. Herakles är känd för sin enorma styrka. Han var en halvgud och enligt vissa historier ättling till Perseus.

När utspelar sig Hercules?

Herkules (film)

Herkules (Hercules)
Genre Animerad film Action Drama Komedi Fantasy Familj
Produktionsbolag Walt Disney Pictures
Distribution Walt Disney Pictures Buena Vista Distribution
Premiär 27 juni 1997 (USA) 14 november 1997 (Sverige)

När levde Herkules?

Han var son till Zeus och Alkmena, en dotter till kungen av Mykene. Herakles namn betyder ”Heras ära” på grekiska. I romersk mytologi kallades han Hercules. Herakles hade en dödlig tvillinghalvbror, Ifikles, som var son till Amfitryon och Alkmene….Herakles[redigera | redigera wikitext]

Kön man
Beväpning knölpåk

Vem dödade Herakles?

Herakles namn betyder ”Heras ära” på grekiska. I romersk mytologi kallades han Hercules. Herakles hade en dödlig tvillinghalvbror, Ifikles, som var son till Amfitryon och Alkmene….Herakles[redigera | redigera wikitext]

Kön man
Medborgarskap Thebe
Födelseplats Thebe
Dödsorsak förgiftning
Far Zeus

Vem ammar Zeus?

Amalthea (mytologi)[redigera | redigera wikitext] Amalthea (grekiska: Amaltheia, latin: Amalthea) var i grekisk mytologi en get som gav sin mjölk till den nyfödde Zeus då han uppföddes på ön Kreta, dold för sin fader Kronos. Hon uppflyttades sedan av Zeus bland stjärnorna.

Share this post