Rekommendationer

Vilka lander tittar pa Kalle Ankas jul?

Vilka länder tittar på Kalle Ankas jul?

Kalle Anka som Jultomte visades bland annat i dansk TV under ett antal år. Svensk och dansk TV har fortfarande olika versioner av programmen. I sydligaste Sverige kan man se båda versionerna då den danska sänds efter den svenska.

När börjar Kalle Ankas jul 2021?

Till julen 2021 ändrade SVT starttid till 15.05. När God jul önskar Musse Pigg, Kalle Anka, Piff och Puff, Benjamin Syrsa m fl. visades på julafton 1960 så var det början på en av de mest långlivade teve-traditionerna i svensk historia.

Hur många år är Kalle Anka?

Det är inget mysterium: Kalle Anka som vi känner honom dök upp i världens medvetande för första gången den 9 juni 1934. Detta räknas som hans officiella debut och den skedde i den numera legendariska filmen Den kloka hönan (The Wise Little Hen).

Hur många såg Kalle Anka 2011?

I år sågs sågs julsändningen av 3 760 000 tittare, enligt siffror från MMS. Det är en minskning från föregående år. Värt att notera så var dock förra årets siffror rekordhöga på cirka 4,5 miljoner tittare. Inte sedan 1997 har tittandet varit så pass högt.

Varför tittar vi på Kalle Anka på julafton?

Hur blev Kalle Anka en av julens traditioner? – En förklaring kan vara att när programmet började sändas 1960, så var det enda gången på året man kunde se tecknat på svensk TV. Så var det långt in på 80-talet. När videon kom ansågs det vara ”fel” och ”ett helgerån” att spela in programmet.

Hur många såg Kalle Anka 2020?

I år var det omkring 3 760 000 människor som bänkade sig framför tv:n när det var dags för jultraditionen ”Kalle Anka och hans vänner önskar god jul”, enligt siffror från MMS.

När börjar Kalle Anka på julen?

Kalle Anka sändes för första gången i svensk TV den 24 december 1960 och har sedan dess sänts varje julafton kl 15:00.

Hur länge håller Kalle Anka på julafton?

Kort svar: ”Kalle Anka och hans vänner önskar God Jul” sänds mellan 15.00 och 16.00 på julafton den 24 december i SVT1. Varje julafton bänkar sig mellan tre och fyra miljoner svenskar för att titta på några kortfilmer från Disney. Detta är en tradition som vi svenskar har hållit på med sedan premiären 1960.

När slutar Kalle Anka?

Kalle Anka kommer till Sverige Programmet med den här blandningen av Disneyfilmer är vid det här laget en så stark tradition att stora delar av landets befolkning sitter framför TV-apparaterna mellan kl. 15 och 16 varje julafton.

Hur många tittade på Kalle Anka 2021?

Efter förra årets rekord I år var det omkring 3 760 000 människor som bänkade sig framför tv:n när det var dags för jultraditionen ”Kalle Anka och hans vänner önskar god jul”, enligt siffror från MMS.

När Tittar man på Kalle Anka?

Du kan se ”Kalle Anka och hans vänner” direkt i våra kanaler på SVT Play samtidigt som vi sänder det klockan 15:05 i SVT1. Kanalerna finns i alla SVT Play-appar utom på Smart-tv. Om din tv har stöd för AirPlay eller Chromecast kan du strömma eller casta kanalerna direkt till din tv.

Share this post