Populära

Kan man flytta appeltrad pa hosten?

Kan man flytta äppelträd på hösten?

Odla svarar: Visst kan du flytta det men det bör göras då trädet är i vila, dvs. på senhösten eller tidigt på våren innan löven har spruckit.

När kan man flytta Kärleksört?

På våren innan växterna har kommit igång att växa ordentligt är en bra tid att gräva upp och flytta. Hinner plantan skjuta mycket blad och komma igång med sin växtsäsong är det bättre att du väntar till hösten.

När kan man flytta forsythia?

Forsythia har jag flyttat många gånger och nu efter blomningen ska det ske än en gång och förutom att gräva ett nytt hål och vattna ordentligt så tänker jag inte göra så mycket mer.

När kan man flytta fruktträd?

Det är inga problem, ni kan lugnt gräva upp och flytta äppelträdet nu i november. Både fruktträd, andra träd, buskar och rosor kan planteras, och planteras om, så länge det inte har hunnit bli tjäle i marken. Det är faktiskt en fördel att vänta med flytten tills växterna har blivit avlövade och påbörjat sin vintervila.

Kan man flytta träd på hösten?

Den bästa perioden att flytta växter, buskar och träd på är på hösten. Flyttar du dem på sommaren riskerar du att de torkar ut och dör eftersom rötterna är avhuggna och de har svårare och dricka vatten.

Kan man dela kärleksört på hösten?

Kärleksörten har ett naturligt runt växtsätt. Om den börjar bli för stor kan det vara läge att dela den för att det runda växtsättet ska bevaras. Bästa perioden på året att dela den är tidigt på våren, men det går också bra på hösten.

Vad äter på kärleksörten?

Det är med all sannolikhet rådjuren. Ta och inhandla benmjöl och strössla ut så snart du kan. Kärleksörten klarar sig, blomanlagen ligger långt ner vid den här tiden på året. Se till att strössla så fort du har haft ett större regn, då går benmjölet rätt ner i marken, och gödslar växterna.

När är det bäst att flytta pioner?

Täck gärna pionen med granris eller mull när vintern kommer. Det går bra att flytta och dela pioner, en bra tid är på sensommaren när plantan är relativt vilande. Små plantor kan flyttas hela, ta med så stor jordklump som möjligt. Stora och gamla bestånd kan med fördel delas innan flytt.

Kan man flytta gamla äppelträd?

Svar: Visst går det, med en rejäl grävare som flyttar äppelträdets jordklump som kan bli väldigt tung, och en stor portion tålamod. Ett äppelträd med några år på nacken är inget man bara gräver upp och flyttar.

Share this post