Frågor

Varfor finns djurskyddslagen?

Varför finns djurskyddslagen?

Lagens syfte 1 § Denna lag syftar till att säkerställa ett gott djurskydd och främja en god djurvälfärd och respekt för djur.

Vem äger djuret?

vem som äger djuren och vem som ansvarar för djurhållningen på platsen. dokument från förprövning och slutbesiktning av anläggningen. resultat från tidigare kontroller. uppgifter i registret om djurskyddskontroll.

Vem ansvarar för djurskydd?

Kontrollens syfte är att säkerställa att djurskyddslagstiftningen efterlevs. Jordbruksverket ansvarar övergripande för stöd, råd och vägledning och de operativa kontrollmyndigheterna utför kontroll.

Vilken lag står över föreskrift och allmänna råd om hästhållning?

4 § Grundläggande bestämmelser om hur djur ska hållas och skötas finns i djur- skyddslagen (1988:534) och djurskyddsförordningen (1988:539). Bestämmelser om träning och tävling med hästar samt om dopning finns i Statens jordbruksverks föreskrifter och allmänna råd (SJVFS 2010:45) om träning och tävling med djur.

När infördes djurskyddslagen?

Den första djurskyddslagen i Sverige, lag (1944:219) om djurskydd, trädde i kraft den 1 januari 1945.

Vem får behandla djur?

Det finns djurhälsopersonal och det finns övrig personal som arbetar inom djurens hälso- och sjukvård. Några av yrkena tillhör gruppen djurhälsopersonal. Om ditt yrke inte ingår i gruppen djurhälsopersonal tillhör du gruppen övrig personal. Då begränsas du i vad du får göra enligt det så kallade behandlingsförbudet.

Får länsstyrelsen göra oanmälda inspektioner?

Kontrollbesöken är i regel oanmälda. I de fall djurhållaren inte är hemma gör man ett nytt försök till kontroll senare. Om Länsstyrelsen måste göra en kontroll som av djurskyddsskäl inte kan vänta och djurhållaren inte kan påträffas kan Polis tillkallas för att få tillträde.

Kan man se vem som har djurförbud?

Sv: Kan man ta reda på om någon har djurförbud? Ring till Länsstyrelsen och fråga. Du behöver inte tala om vad du heter.

Share this post