Ny

Var slanger man gammal farg?

Var slänger man gammal färg?

Tomma färgburkar/hinkar av metall (sorteras som metallförpackning på en återvinningsstation eller som metall på en återvinningscentral), tomma färgburkar/hinkar av plast (sorteras som plastförpackning på en återvinningsstation eller som brännbart på en återvinningscentral), gamla penslar och trasor (sorteras som …

Var slänger man kläder och skor?

Kläder och andra textilier som är uttjänta och inte går att laga ska lämnas in till kommunens insamling av textilavfall. Det ser lite olika ut i olika kommuner. Hör med din kommun om var din närmaste möjlighet till insamling finns. Du kan till exempel söka på ”avfall och återvinning” på din kommuns hemsida.

Var slänga isolering?

Mineralull (isolering) sorteras som grovsopor (icke brännbara) DEPONERING Här lämnar du avfall (skrymmande) som av olika anledningar inte kan källsorteras för återvinning eller förbränning.

Var kastar man kläder?

Lämna dem till återvinning Alla textilier ska lämnas till en återvinningsstation som tar tillvara på dem. Därigenom kan våra gamla underkläder – och alla andra kläder också förstås – få nytt liv genom att bli nya kläder, möbler, isolering eller något helt annat.

Var slänger man Gullfiber?

Lämnas till: ÅVC/Returpark/Mobil ÅVC.

Var slänger man diesel?

Detta kan du lämna på en miljöstation Olika lösningsmedel som exempelvis aceton, bensin, bensen, eter, lacknafta och metanol. Batterier – här lämnas alla typer batterier in oavsett vad de innehåller. Färg- och lackavfall samt lim och hartser. Oljor så som oljefiler, smörfett och diesel.

Hur funkar återvinningscentral?

Från återvinningsstationen eller den bostadsnära insamlingen körs materialet till uppsamlingsställen. Där samlas större mängder innan transporten går vidare till sorteringsanläggningar och/eller återvinningsanläggningar för att bli nya förpackningar och produkter.

Share this post