Frågor

Vad hande med 4 gott?

Vad hände med 4 gott?

Franchisetagaren som utpekas av GP är ostraffad och har aldrig dömts eller åtalats för något brott. Ej heller har han vid något tillfälle kallats in av polisen till förhör eller varit del av en utredning med hänsyn till gängkriminalitet.

Vem äger 4 gott?

Godiskedjan 4-gott är grundad av Keivan Zandesh som öppnade den första butiken i Göteborg 1999. Idag finns 11 butiker Göteborg och flera i resten av i Sverige som drivs av enskilda ägare genom franchising. Det vill säga att de betalar en avgift till Keivan Zandesh bolag för att få använda företagets varumärke.

Varifrån kommer släkten Ali Khan?

I Sverige finns släkten främst i Göteborgsområdet och den etablerade sig i Sverige från 1980-talet och framåt. Ali Khan-klanen var med i Polismyndighetens sekretessmarkerade så kallade klanrapport som fick stor uppmärksamhet 2020.

Vem har skrivit Familjen?

Johanna Bäckström LernebyFamiljen / Författare

Vem styr Göteborgs undre värld?

Vietnamesiska maffian[redigera | redigera wikitext] Vietnamesiska maffian (Vietnammaffian), även kallad ”den tysta maffian”, är ett svenskt brottssyndikat som består av etniska vietnameser. Denna ökända organisation börjar sakta bli en maktfaktor i den undre världen främst i Västra Götaland och Skåne.

Vem har skrivit om familjen Knyckertz?

Familjen Knyckertz gick som julkalender i SVT 2021. Anders Sparring, som tillsammans med Per Gustavsson ligger bakom böckerna om Familjen Knyckertz, skrev manus.

Vilket gäng styr Göteborg?

Vi har även använt oss av studielitteratur vi tagit del av under tidigare terminer. Resultatet vi kom fram till var att det finns fyra etablerade gäng i Göteborg som uppfyller kriterierna för organiserad brottslighet. Dessa är Hells Angels, Bandidos X-Team, Original Gangsters och Naserligan (även kallad Albanligan).

Vem är tjuven i familjen Knyckertz?

I böckerna får vi följa tjuvfamiljen Knyckertz som består av mamma Fia, pappa Bove, storebror Ture, lillasyster Krimin(Ellen) och hunden Snuten. I finkan finns också mormor Stulia. Sonen Ture lever inte upp till familjens förväntningar på hur en tjuv ska vara.

Vem har skrivit årets julkalender?

Även om föräldrarna älskar Ture lika mycket som Kriminellen blir han ensam i sin hederlighet. Den utsattheten gör berättelsen ett stråk mörkare”, säger författaren Anders Sparring, som tillsammans med illustratören Per Gustavsson skrivit böckerna om familjen Knyckertz, som ligger till grund för årets julkalender i SVT.

Share this post