Allmänning

Hur kan jag hitta mitt truckkort?

Hur kan jag hitta mitt truckkort?

Hur gör jag? Kontakta det företaget som genomförde utbildningen. Vet du inte vem det var så se nedan. I så fall finns du med i Truckverkets nationella utbildningsregister och kan enkelt beställa ett nytt från oss via formuläret nedan.

Kan man ta truckkort online?

Vill du ta ett truckkort på distans? Många utbildningsarrangörer erbjuder truckutbildningar på nätet. Teoridelen av truckutbildningen kan du enkelt genomföra hemifrån och motsvarar den läroplan som gäller i Sverige.

Får man ett fysiskt truckkort?

För att köra truck inomhus behöver du ha ett utbildningsintyg (truckkort) och ett körtillstånd från din arbetsgivare. Egentligen säger lagen att du ska ha ”dokumenterade teoretiska och praktiska kunskaper” på att du kan köra truck. Ska du köra truck på väg krävs körkort med behörighet AM eller traktorkort.

Hur vet du som truckförare vilken lyftförmåga din truck är konstruerad för?

På en truck finns skyltar som bland annat visar vilken slags truck det är, dess vikt, maximala lastförmåga, lyfthöjd och tyngdpunktsavstånd för lasten. För att beräkna truckens lyftförmåga behöver du ta reda på hur mycket godset väger, var tyngdpunkten ligger och hur högt det ska lyftas.

Är mitt truckkort giltigt?

Utbildningsbeviset gäller tills vidare, eftersom kortet är ett bevis på genomförd utbildning.

Hur mycket kostar det att ta truckkort?

Priset för ett truckkort ligger mellan 1995 SEK – 2495 SEK. Vi erbjuder alltid konkurrenskraftiga priser för såväl privatpersoner som företag. Priset för utbildningen varierar beroende på vilken stad du befinner dig i samt vilka behörigheter du är ute efter.

När får en mindre motviktstruck köras med lasten högt upplyft?

Enda gången du får köra med upplyft last är vid tagande eller sättande av last, eller då sikten kräver det. Därför minskar den tillåtna lyftkapaciteten när höjden ökar, som du kan se på lyftdiagrammet i förarhytten, eller på sidan 50 i boken. Levande kraft När du bromsar en truck vill din last fortsätta framåt.

När välter trucken lättast?

En motviktstruck välter mycket sällan – men när det händer är det livsfarligt för föraren, och ofta får trucken och lasten omfattande skador. Oftast beror det på föraren. För att minska den mänskliga faktorns inflytande har Linde utvecklat ett unikt förarassistanssystem som höjer säkerheten till oanade nivåer.

Share this post