Rekommendationer

Hur lange flagnar en tatuering?

Hur länge flagnar en tatuering?

Efter några dagar kan det bildas en sårskorpa som sen börjar flagna av, pilla inte bort skorpan utan fortsätt att smörja tills all skorpa flagnat av. Det tar oftast fem till tio dagar. Klia absolut inte på tatueringen och pilla inte bort några skorpor.

Hur länge ska man vänta innan man tatuerar över ärr?

Ärren som man tatuerar över bör vara ganska gamla, ju mer läkta desto bättre. Det tar givetvis olika lång tid beroende på individens läkeförmåga och ärren själva. Men det brukar rekommenderas mellan ett år och ett och ett halvt år, innan ärren är läkta.

Hur mycket flyter en tatuering ut?

En tatuering är förvisso permanent men kommer att ändra sig med tiden. Ljusa färger och skuggor kommer blekna fortare än de mörka solida. Linjer flyter ut lite med tiden, så små texter och detaljer kan bli väldigt otydliga.

Hur vet man om en tatuering är infekterad?

Om din tatuering har ”våta” områden, är öm, svullen och/eller röd kan det vara ett tidigt tecken på infektion. Senare tecken är mer uppenbara saker som gult var, smärta, rodnad, svullnad, finnar och skorpa.

Vad ska man göra när tatueringen flagnar?

Skorpan kommer att flagna av av sig självt när du fortsätter att smörja. Pilla INTE av skorpan själv, detta kan bidra till att extra färg försvinner, bakterier kan komma in i tatueringen och orsaka infektion och läkningen kan försämras. Smörj in tatueringen 3-4 ggr per dag efter behov.

Vad gör man om en tatuering blir infekterad?

Om din tatuering blivit infekterad är det extra viktigt att du håller den ren och smord. Du kan se att en huden är infekterad genom att det kommer gulaktig vätska från den. Vätskan är var som innehåller bakterier. Tvätta ofta och noggrant.

Varför flagnar min tatuering?

Efter 2-3 dagar börjar en skorpa att bildas på tatueringen. Detta är normalt. Skorpan kommer att flagna av av sig självt när du fortsätter att smörja. Pilla INTE av skorpan själv, detta kan bidra till att extra färg försvinner, bakterier kan komma in i tatueringen och orsaka infektion och läkningen kan försämras.

Share this post