Populära

Vad kravs for att regga som ombyggt fordon?

Vad krävs för att regga som ombyggt fordon?

Vid ombyggt fordon gäller 20% effektökning, enligt boken. Har man byggt något vettigt och får en human besiktningsman kan man få använda reglerna för amatörbyggt fordon som lyder 15kw/100kg tjänstevikt. För att regga en existerande bil som amatörbyggt fordon krävs omfattande ombyggnationer!

Hur mycket kostar en SFRO besiktning?

4500:-. Amatör- och ombyggt fordon MC: Avgiften är för bygg- och slutbesiktning. Försäkring ingår under all provkörning av SFRO personal. 3000:-.

Vad är SFRO besiktning?

SFRO består av ett 20-tal besiktningsmän runt om i landet som svarar för besiktning av ändrade, ombyggda och amatörbyggda bilar och MC, innan de ska visas upp för Besiktningsorganet.

Vad krävs för att bygga en A traktor?

A-traktor skall ha den ursprungliga fordonstypens sedvanliga förarhytt eller ursprungliga karosseri. Fordonet skall vara ombyggt så att det är uppenbart att det inte längre är avsett för person- eller godsbefordran. Säte för en eller två passagerare bredvid förarsätet får dock behållas vid ombyggnaden.

Vad krävs för SFRO?

SFRO Reglerna säger att en bil med självbärande kaross ska ha två identitetsmärkningar (ramnummer eller chassinummer som det brukar kallas). Bil med separat ram behöver bara en märk- ning. Märkningen ska vara stansad eller pressad direkt i ramen (eller karosseristommen på självbärande kaross).

Vad krävs för Sfro?

Vad betyder Sfro?

Identitetsbevis från Sveriges Fordonsbyggares Riksorganisation (SFRO) eller TESTA. Skicka in originalet av identitetsbeviset med 17 tecken i chassinumret som du fått från SFRO eller TESTA. Se exempel på hur ett intyg från SFRO kan se ut.

Vilka bilar är Helbilsgodkända?

Helbilsgodkänd:

  • En helbilsgodkänd bil har i registreringsbeviset en kod: T14 A + ett typgodkännandenummer.
  • Serietillverkade bilar som inte tillhör lågserieversioner (500st)granskas enligt mer än 50 EU direktiv,som Vägverket sammanställt.
  • Man får ändra på en hel del på en bil som är helbilsgodkänd före årsmodell 2005.
  • Vilka intyg krävs för A-traktor?

    Från och med den 1 februari 2021 behöver intyg medtas till registreringsbesiktningen. Intyget ska vara ifyllt av den som utfört hastighetsbegränsningen, t ex en verkstad eller annan person som utfört den delen av ombyggnationen. Intyget kan skrivas ut och tas med till besiktningen.

    Share this post