Rekommendationer

Vad ska jag gora med mitt liv?

Vad ska jag göra med mitt liv?

5 smarta tips för dig som inte vet vad du ska göra med ditt liv

  1. Acceptera att du inte kan eller ens behöver försöka förutse din framtid.
  2. Acceptera att allt inte behöver vara tipp-topp.
  3. Acceptera att livet är oförutsägbart.
  4. Sluta skjuta saker på framtiden.
  5. Rannsaka dig själv då och då

Hur slösar man tid?

Skriv två listor – en lista med viktiga saker som du ska göra redan imorgon och en med saker som du ska ta itu med när du får tid över. Du blir snabbt bra på att prioritera och att kunna stryka en hel del saker direkt – saker som inte förtjänar att ta upp plats på någon av listorna.

Vad gör man när man känner sig vilsen?

Skriv upp all beslut du känner dig vilsen i – och gör plus och minus listor med de olika besluten/ valen. Lita på att allt löser sig och sluta stressa upp dig. Lär dig att njuta av det du har nu och vart du är. Man behöver inte alltid vara påväg någonstans.

Är jag på rätt väg?

Viljan och målsättningarna måste komma inifrån, från ens egna unika drivkrafter till att lyckas. Allt detta gör det också så mycket svårare. För många av oss är det så otroligt svårt att våga förlita oss på oss själva. Hur kan jag vara säker på att den väg jag väljer är den rätta?

Hur vet jag vilket jobb som passar mig?

Hitta ditt yrke Ett bra första steg är att göra ett quiz för att få en uppfattning om vad som passar dig. Arbetsförmedlingen har ett intressetest. Där får du förslag på vilka yrken och utbildningar som passar dig. Du svarar på 12 frågor och får ut en intresseprofil och förslag på yrken.

Vad ska man göra när man inte vet vad man vill?

För att komma fram till vad du vill behöver du få en fördjupad självinsikt och känna efter vad du egentligen vill. Du behöver pröva olika saker, reflektera och känna efter. Grunden är att förstå sig själv, sina drivkrafter, sin kompetens och sina intressen, och att acceptera sig själv för den man är.

Vad betyder vilsen?

Vad betyder vilse? vara vilse inte veta var man är; gå vilse gå bort sig, tappa orienteringen (även bildlig betydelse) || oböjl.

Share this post