Blogga

Vad ar Maleficent for djur?

Vad är Maleficent för djur?

Maleficent är berättelsen om Disneys mest ikoniska skurk från den klassiska filmen Törnrosa från 1959. En vacker, renhjärtad ung kvinna, Maleficent, har ett idylliskt liv då hon växer upp i ett fredligt skogskungarike, tills en dag då en invaderande armé hotar harmonin i riket.

Vad handlar filmen Maleficent om?

Hämndlystnad får Maleficent att kasta en oåterkallelig förbannelse över människokungens nyfödda dotter Aurora men hon upptäcker snart att prinsessan kan vara nyckeln till fred mellan båda deras världar.Maleficent / Filmsynopsis

När utspelar sig Maleficent?

Visningar

Sverigepremiär 2014-05-28 Sverige
Urpremiär 2014-05-28 USA
Dvd-release 2014-10-13 Sverige
TV-visning 2018-04-07 Sverige
2018-07-06 Sverige

Hur länge sov Törnrosa?

För den som har glömt sagan om Törnrosa, som skrevs av Bröderna Grimm 1812, handlar den om en 15-årig prinsessa som efter en förbannelse stack sig på en slända och tvingades sova i hundra år, allt medan slottet sakta togs över av en växande, mycket tät rosenhäck som till slut täckte hela slottet.

Vad betyder Maleficent på svenska?

Maleficent (”Den onda fén”) är en kvinnlig figur i Disneys film Törnrosa och berättelsens antagonist. Maleficent förekommer även som motståndare i datorspelserien Kingdom Hearts. Maleficent är huvudrollen i spelfilmen Maleficent, som hade premiär den 28 maj 2014. I rollen som Maleficent syns Angelina Jolie.

Vad heter törnrosas pappa?

Handling. Filmen börjar med att kung Stefan och hans drottning firar att de äntligen har fått en dotter.

Vad handlar Törnrosa egentligen om?

När den lilla prinsessan skall döpas bjuder hennes föräldrar bara tolv av landets feer till dopet, eftersom de bara hade tolv gyllene tallrikar. Men även den trettonde dyker upp och istället för goda önskningar för barnet uttalar hon en förbannelse: när prinsessan fyller 16 år skall hon sticka sig på en slända och dö.

Vad heter kungen i Maleficent?

Maleficent och Stefan, som så småningom blev en mänsklig kung, var kära som barn – för att de tillhörde var sitt eget rike – hon Alvriket och han det mänskliga, kunde de inte styra tillsammans. Han svek henne och skar av hennes stora alvvingar för att förgöra hennes kraft. Stefan blir kung när den gamle kungen dör.

Share this post