Blogga

Hur mycket ska man ha kvar efter boendekostnad?

Hur mycket ska man ha kvar efter boendekostnad?

När du funderar på att skaffa ett nytt boende är det en bra idé att börja spara pengar. För att köpa en bostad behöver du kunna betala en kontantinsats på minst 15 % av köpeskillingen. För en bostad som kostar 1 000 000 kronor innebär det att du behöver ha sparat ihop 150 000 kronor.

Får man låna mer än vad huset kostar?

Bolån: Du kan maximalt belåna din bostad till 85 procent av bostadens marknadsvärde. Kom ihåg att om du ska belåna bostaden kan pantbrevet (för huset) eller pantsättningen (för bostadsrätt) medföra avgifter. Det kan också innebära att du måste amortera mer enligt amorteringskravet.

Hur mycket kontantinsats på 2 miljoner?

För att kunna köpa en lägenhet i dag krävs därför en kontantinsats på minst 15 procent av köpeskillingen. Allt enligt Finansinspektionens bestämmelser. Ska du till exempel köpa en bostad som kostar två miljoner kronor måste du ha sparat ihop 300 000 kronor.

Måste man ha 15 i kontantinsats?

Kontantinsatsen måste alltid vara minst 15 % av priset på bostaden. För en bostad som kostar 1 miljon kronor innebär det att du behöver ha sparat ihop 150 000 kronor. Det vanligast är att kontantinsatsen kommer från sparade pengar eller genom en vinst från en bostadsförsäljning.

Vad kostar ett Renoveringslån?

Om du i slutändan väljer mellan renoveringslån med eller utan säkerhet beror på hur mycket du behöver låna och hur mycket du är beredd att betala i månaden. Har du låga månadskostnader kan ett renoveringslån utan säkerhet vara överkomligt och det är ofta mycket enkelt att ta.

Hur mycket kan man få i Renoveringslån?

Privatlån | Det vanligaste renoveringslånet Det är också den vanligaste typen av lån för mindre renoveringar upp till 600 000 kr. Du tar helt enkelt ett vanligt privatlån, får in pengarna på ditt konto och kan sätta igång med att renovera din bostad direkt. Det är snabbt och smidigt helt enkelt.

Share this post