Rekommendationer

Vilken snaps till surstromming?

Vilken snaps till surströmming?

Gammal Norrlands bjuder på en smakrik kryddighet från kummin, anis och fänkål. Den nötiga fruktigheten från sherry gifter sig fint med umamismaken i strömmingen och tillför ytterligare en dimension till kombinationen snaps och surströmming. Även O.P. Original har en tydlig kryddighet från kummin, anis och fänkål.

Får man äta surströmming i lägenhet?

Det finns inga regler för vad du får och inte får äta i ditt hem, men du ska alltid ta hänsyn till dina grannar. Här följer några tips för att minska surströmmingslukt och ​här​​​ kan du läsa hela artikeln. Boo Dahlin, ordförande för surströmmingsakademien, tipsar: Öppna burken i en fylld tolvliters-vattenhink.

Hur länge kan man spara surströmming?

Bäst är sill och surströmming när den är vintage. Minst ett, två år gammal och förvarad i rätt temperatur.

Får man äta surströmming i hyreshus?

Bör dock tänka på att även om hyresvärd inte kan förbjuda surströmmingsfester kvarstår dock regeln att du inte får störa dina grannar. Eftersom lukten av surströmming kan räknas som en störning kan det vara bra att fråga grannarna innan ni sätter igång. Så en fråga till alla er som bor i hyresrätt.

Vilket öl passar till surströmming?

Bäst ölen till surströmmingen

  • • Wisby Weisse Spendrups 5,2%
  • • Eriksberg Carlsberg 5,3%
  • • Nils Oscar God Lager Nils Oscar 5,3%

Kan man äta surströmming inomhus?

Nybörjare rekommenderas ofta att äta surströmmingen i en så kallad klämma, vilket är ett tunnbröd med smör, lök, surströmming och gräddfil, då gräddfilen mildrar smaken något. Ett varningens ord till sist – öppna ALDRIG burken med surströmming inomhus!

Kan man spara öppnad surströmming?

Sanningen är den att fisken är syrad, eller fermenterad och helt okej att äta (så länge den inte är överjäst eller har varit utanför kylförvaring under en längre tid).

Hur förvarar man surströmming?

Förvara burken i kyla +4–+8 grader Celsius om möjligt fram tills minuten före öppnandet. Burköppning; Vinkla burken 45 grader. Punktera i övre kant. Lägg ner på fat och öppna lugnt.

Är surströmming olagligt?

Som det ser ut i dagsläget är tillverkning av surströmming i Sverige olagligt från och med 2012.

Share this post