Trendig

Varfor traolja?

Varför träolja?

Träolja är en vattenburen träolja avsedd för årlig behandling av tryckimpregnerat trä, t ex trätrallar, men inte för hårda träslag som teak och ek. Träolja har mycket god förmåga att tränga in i och försegla träets porer. Behandlingen gör träet fräscht och vattenavvisande och skyddar mot uttorkning och sprickbildning.

Vad är kinesisk träolja?

Produktbeskrivning/Användningsområde: Hagmans kinesiska träolja är en förstklassig olja för behandling av allt trä, även feta exotiska träslag som teak, mahogny etc. Lämplig både som första behandling och som underhåll på t ex trädgårdsmöbler, trall, fönster, fasader och snickerier.

Hur får man bort matolja från trä?

Vi går igenom några trick som kan fungera:

  1. Bakpulver. Strössla lite bakpulver över fettfläcken och låt det dra in under en halvtimme.
  2. Potatismjöl. Samma sak som normalt fungerar då det handlar om fett på tapeter kan fungera på ett trägolv.
  3. Blandning bakpulver/vatten. Blanda ihop en tjock pasta av bakpulver och vatten.

Vad händer om man inte oljar trä?

Varför behöver man olja altanen? Man oljar altanen för att skydda virket och i förlängningen ökar man altanens livslängd. Olja ger nämligen en fin och skyddande yta samt tar fram träets naturliga ådring och charm. Oljar du in altanen regelbunden kommer den hålla sig betydligt längre samt fortsätta vara vattenavvisande.

Vilken är den bästa Träoljan?

Den träolja vi utsett till bäst i test är Cupirnol V träolja. Denna produkt finns att köpa i de flesta välsorterade byggvaruhus, men även online på exempelvis Byggmax och Beijer Bygg. Denna träolja är även bäst i test för altan eftersom den ger träet ett av de bästa skydden mot fukt.

Hur länge håller kinesisk träolja?

1 liter räcker till 4-10 m². Alla typer av tidigare oljade, impregnerade eller obehand- lade träytor utomhus. Torktid; 8-10 timmar, övermålningsbar efter 24 timmar. Herdins Kinesiska träolja har en hög torrhalt (49%) och är baserad på ”Tung tree oil” och linolja.

Vilken är bästa Träoljan?

Share this post