Rekommendationer

Ar persiska svart?

Är persiska svårt?

På webben finns massor av material om man vill lära sig persiska. Det finns ett antal olika nybörjar- och fortsättningskurser för utlänningar, både helt webbaserade och i pdf-format. Dessutom finns samtliga läroböcker för den iranska skolan tillgängliga som e-böcker.

Vilket språk pratar Iraner?

PersiskaIran / Officiellt språkPersiska, är ett iranskt språk inom den indoiranska grenen av de indoeuropeiska språken. Det talas främst i Iran, Afghanistan, Tadzjikistan och andra länder som historiskt varit under persiskt inflytande. Wikipedia

Hur mår du på persiska?

Hur mår du? حال شما چطور است؟ Och du? و شما؟

Hur lär man sig persiska snabbt?

Lär dig persiska med dagliga gratis lektioner. Låt Mondly lära dig persiska snabbt och effektivt. På bara ett par minuter kommer du börja memorera persiska nyckelord, bygga meningar, lära dig persiska fraser och ta del i konversationer.

Vilka folkgrupper finns i Iran?

Perser utgör drygt hälften av invånarna i Iran. Näst flest är azerierna medan upp till en tiondel är kurder. Återstoden tillhör en rad mindre folkgrupper. Invånarantalet har nästan fyrfaldigats på ett halvsekel men de tidigare höga födelsetalen har minskat drastiskt sedan 1980-talet.

Vilka länder tillhörde Iran?

Iran; formellt sedan 1979 Islamiska republiken Iran, ett land i Sydvästasien och Sydasien. Namnet Iran togs i bruk inhemskt sedan sasanidernas era och internationellt sedan 1935, innan var landet känt för västvärlden som Persien.

Vart bor perser?

Vart pratas dari?

Dari är det officiella skriftspråket i Afghanistan ihop med pashto och talas av drygt hälften av invånarna. Befolkningsgrupperna tadzjiker, hazarer och aimaker talar dari i Afghanistan. Det språket dominerar i flera av de större städerna såsom, Kabul, Mazar-e Sharif och i Herat.

Hur skriver man på persiska?

Persiska alfabetet skrivs från höger till vänster och består av 31 konsonanter och 6 vokaler. De stora bokstäverna förekommer, i motsats till det latinska alfabetet, i slutet av ett ord och de små utgör en begynnelse eller mittenbokstav. Bokstäverna O och I används både som vokaler och konsonanter.

Share this post