Populära

Hur ar det att aga en Cane Corso?

Hur är det att äga en Cane Corso?

Cane corso egenskaper Cane corso är inte aggressiv utan det är en lugn hund som brukar vara reserverad eller likgiltig snarare än stöddig mot främlingar. Cane corso beskrivs ibland som farlig, och alla stora hundar som inte uppfostrats och socialiserats på ett bra sätt kan bli just farliga.

Vad betyder Cane Corso?

Cane corso är en hundras från Italien. Den är en molosserhund som i hemlandet främst används som vakthund. Corso är ett dialektalt ord som i Apulien står för robust, det kan även syfta på latinets cohors, gårdsväktare som kommer av det grekiska ordet kortos, gårdsplan.

Varför Lagotto?

Lagotto romagnolo är en hundras från Italien som har vuxit i popularitet de senaste åren. En blandning av härligt temperament, lättlärdhet och en päls som inte fäller är några av anledningarna till de blivit en eftertraktad familjehund. Läs mer om lagottos bakgrund, kännetecken och egenskaper.

Vad kostar en Tryffelhund?

En lagotton kostar i genomsnitt mellan 16 000-25 000 kronor. Priset beror helt på hundens stamtavla, uppfödare, ålder och träning.

Hur är det att ha en lagotto?

Lagotton mår bra av sällskap och vill gärna vara med sin ägare överallt, då blir de lugna och lätta att ha att göra med. Idag vistas väldigt många lagotto på hunddagis, på gott och ont. Varför, ja alla hundar passar kanske inte för dagis, när andra lätt flyter in i miljön.

Hur tränar man en Cane Corso?

Träna. Cane corsos bör socialiseras och utsättas för nya människor, platser, sevärdheter och dofter så tidigt som möjligt. God uppfödare bör se till att corso börjar socialiseras i säkra miljöer från så tidigt som fyra veckor och ägarna uppmanas starkt att börja valpklasser, lydnad och träning från en tidig ålder.

Hur mycket mat Cane Corso?

Cane corso är en generellt frisk och tålig ras….En samling texter och bilder från våra fantastiska skribenter.

Vikt 40-50 kg
Antal i Sverige 2018 1816
Matbehov per dag 11.8 dl (max mängd högkvalitativt torrfoder per dag fördelat på två måltider)
Mankhöjd 60-68 cm

Share this post