Rekommendationer

Vad innebar Kinestetisk?

Vad innebär Kinestetisk?

Vi människor är olika på många sätt. Ett av dem är hur vi lär oss bäst. Generellt brukar människor delas in i tre olika inlärningstyper: den auditiva, som lär sig bäst genom hörselsinnet; den visuella, som lär sig bäst genom synen; och den kinestetiska, som lär sig bäst genom känselintryck.

Vad är Kinestetisk inlärning?

Kinestetiska inlärare lär sig bäst genom att använda rörelser och arbeta med kroppen, även känslor och inlevelse har betydelse för elevens inlärning. De tycker ofta om att arbeta praktiskt och passar inte så bra ihop med traditionell undervisning.

Vad innebär det att ha en kinestetisk lärstil?

Kinestetisk inlärningsstil innebär att man an-vänder hela kroppen och alla sinnen för att lära. Den kinestetiske lär sig alltså bäst genom att göra saker eller att samarbeta med andra.

Vad är en lärstil?

Man pratar i dag ofta om fyra vedertagna lärstilar – den auditiva, som lär sig genom att lyssna och tala, den visuella, som lär sig genom text och bild, den taktile, som lär sig med händerna, och den kinestetiske, som lär sig genom att engagera hela kroppen.

Vilka sinnen använder vi vid inlärning?

När vi lär oss, arbetar och växelverkar med andra tar vi emot information med alla våra sinnen. Vi använder dock vanligen vårt visuella synsinne, auditiva hörselsinne, kinestetiska rörelsesinne och taktila känselsinne.

Vad är auditiv lärande?

De fyra lärstilarna är: Visuellt lärande – lär bäst och i första hand genom att använda synen som kanal. Auditivt lärande – lär bäst och i första hand genom att lyssna och prata. Kinestetiskt/taktilt lärande – lär bäst och i första hand genom att göra och utföra och göra, använder kropp och känslor.

Vilka är de fyra lärstilar?

Med begreppet inlärningsstilar syftar vi på Rita Dunns fyra alternativa sätt att lära (se rubrik 2.3) – visuellt (att se), auditivt (att lyssna), taktilt (använda händerna) och kinestetiskt (använder kroppen). Använder vi oss av begreppet learning styles menar vi både lärstilar och inlärningsstilar.

Share this post