Allmänning

Maste man ha remiss for att ga till hudlakare?

Måste man ha remiss för att gå till hudläkare?

Du behöver ingen remiss för att komma till en vårdcentral eller en akutmottagning. Där görs en första bedömning av de besvär du har. Du får sedan en remiss för att komma vidare till en annan specialist om det behövs och om du vill. Det kan till exempel vara till en hudläkare eller ögonläkare.

Vad gör dermatologer?

Dermatolog är en hudläkare som är utbildad specialist i hudsjukdomar och hudåkommor, som kanske uppstått till följd av allergiska reaktioner, sjukdomar eller skador samt svåra aknebesvär. Huden är människokroppens största organ, i genomsnitt har en vuxen person ca två kvadratmeter hud på kroppen.

När kan man gå till en hudläkare?

Om det finns en misstanke om en komplicerad hudsjukdom kommer läkaren att rekommendera dig att träffa en hudspecialist. Tillsammans med läkaren bestämmer du vart remissen ska skickas. Du kan också själv söka vård direkt hos en hudspecialist utan remiss.

Kan man gå till privatläkare?

I Sverige får alla medborgare välja själva var de vill bli vårdade. Här spelar det ingen roll om det är privatläkare eller landsting- och kommunägt. Detta kallas för vårdvalsystem. Du har samma rättigheter att gå till en privatläkare som till en läkare som arbetar inom landsting eller kommun.

Vad är en privatläkare?

Privatläkare – För dig som alltid vill gå till samma läkare. Till oss kommer du när du känner dig sjuk, behöver intyg eller vill vaccinera dig.

Har dermatologer korsord?

Synonymer till dermatolog

  • hudläkare,
  • hudspecialist,
  • kosmetolog.

Vad gör man som hudterapeut?

Hudterapeuter lägger makeup, färgar fransar och ögonbryn, plockar ögonbryn och gör permanent ögonfransböjning och öronhåltagning. Förutom att göra behandlingar handlar en stor del om arbetet att hjälpa kunden att hitta rätt produkter för sina behov, ge råd om hudens dagliga skötsel och att sälja hudvårdsprodukter.

Share this post