Rekommendationer

Hur mycket kostar det att byta telefonnummer?

Hur mycket kostar det att byta telefonnummer?

När du ska flytta ditt telefonnummer till en annan operatör är din tidigare operatör skyldig att kostnadsfritt lämna över numret – portera – till din nya operatör även om du har bindnings- och/eller uppsägningstid kvar hos din tidigare operatör.

Kan man byta telefonnummer?

  1. Öppna Inställningar på Android-enheten Google.
  2. Tryck på Personliga uppgifter högst upp.
  3. Tryck på Telefonnummer i avsnittet Kontaktuppgifter.
  4. Välj det telefonnummer du vill ändra.
  5. Välj Radera bredvid numret.
  6. Tryck på Tillbaka.
  7. Tryck på Säkerhet högst upp.

Hur skaffar man nytt telefonnummer?

Hos de flesta operatörer genomförs bytet kostnadsfritt både online, i butik samt via kundtjänst. Den operatör som du flyttar från får inte ta ut någon avgift för bytet. Om du har en bindningstid behöver du dock betala för ditt tidigare abonnemang tills avtalet har löpt ut.

Kan jag få tillbaka mitt gamla telefonnummer?

Min rekommendation i just ditt fall är att du ringer till 3Kundservice på 0735-300 400 (öppet till 20 på vardagar) så får de se efter om de kan få fram numret och lägga det på ett kontantkort – så att du sedan kan flytta över numret till Hallon igen. Alltså: Ring till 3 och se om de får fram numret.

Är numret ledigt?

Du kan ju testa att söka på Hitta/Eniro eller ringa/SMSa numret. Om du inte får något svar eller om det verkar som att det inte används kan du kontakta operatören numret tillhör för att se över om det gå att sätta upp ett abonnemang/kontantkort med det numret.

Hur lång tid tar det att byta nummer?

Själva flytten tar ca sex dagar (16 dagar om det är ett fastnätsnummer) och du får ett sms när det är klart. Ring oss på 020-222 222 eller besök någon av våra butiker så hjälper vi dig med nummerflytten genom att skicka en förfrågan till din tidigare operatör.

Vad händer med mitt gamla nummer?

Vad händer med mitt gamla nummer? Ditt gamla nummer kommer att försvinna för ditt eget bruk, det kommer dock inte vara möjligt för någon annan att ta över förrän efter 6 månader.

Vad betyder portering?

Portering är ett annat namn för att flytta ett telefonnummer, de betyder alltså samma sak.

Share this post