Frågor

Far man flyga med uppblasbar flytvast?

Får man flyga med uppblåsbar flytväst?

Att ta med sig uppblåsbara räddningsvästar ombord på ett flygplan kan vara svårt på grund av de inbyggda CO2 gasflaskor. Dessa klassas enligt International Air Transport Association (IATA) Dangerous Goods Regulations som farligt gods.

Hur länge håller en uppblåsbar flytväst?

Hur länge håller en uppblåsbar flytväst? En ny väst håller ca 5 år beroende på märke, men ofta mycket längre om du sköter om den rätt. Bästa sättet att hålla en uppblåsbar väst fräsch och i trim är att förvara den torrt och i skugga. Låt den inte ligga kvar i en fuktig båt på sommaren eller efter säsong.

Hur ofta byta gaspatron i flytväst?

Gaspatronen behöver endast bytas när din flytväst löst ut eller om det finns synliga skador på patronen.

Hur fungerar Uppblåsbara flytvästar?

Ett ryck i en lina aktiverar en kolsyrepatron som blåser upp västen. Automatiskt (finns inte på alla uppblåsbara västar). En automatik känner av att västen befinner sig i vatten och aktiverar kolsyrepatronen som blåser upp västen.

Kan man flyga med Thermacell?

Får jag ta med min Thermacell på flyget? Vi har inga avtal eller bestämmelser med flygbolagen, du får därför helt enkelt höra med ert specifika flygbolag om hur de ställer sig till butangaspatronerna (25 ml).

Hur återställer man en uppblåsbar flytväst?

Följ noggrant instruktionen i våra återuppladdningskit. Skruva loss gaspatronen (motsols) och kontrollera att den inte är perforerad. Skruva tillbaka den operforerade gaspatronen (medsols) för hand. Perforerad gaspatron är förbrukad och måste bytas.

När ska man byta flytväst?

Kontrollera gaspatronen Skruva loss gaspatronen (motsols) och kontrollera att den inte är perforerad. Perforerad gaspatron är oanvändbar och måste bytas.

Hur testar man en uppblåsbar flytväst?

Så kontrollerar du din uppblåsbara flytväst

  1. Kontrollera gaspatronen. Skruva loss gaspatronen (motsols) och kontrollera att den inte är perforerad.
  2. Kontrollera säkerhetsstift och cartridge. Beroende på modell, automatiserad eller manuell, skiljer åtgärderna sig åt.
  3. Kontrollera dragsnöret.
  4. Testa västen.

Share this post