Ny

Hur vaxer smultron?

Hur växer smultron?

Smultron växer vilt på torra, väldränerade platser, ofta med sandig jord. De trivs på ängar, hagar, dikeskanter med mera. För att övervintra får de inte stå för fuktigt. De revande sorterna är utmärkta marktäckare under ex buskar, träd eller som kantväxt.

Kan Benjaminfikus blomma?

Blomning: Benjaminfikusens frukt är ofta omtyckt av fåglar. Dock blommar den väldigt sällan på svenska breddgrader. Vattning: Jorden bör vara fuktig, men inte blöt. Vid övervattning är det vanligt att den tappar sina blad.

Hur beskära Pillerfikus?

För att behålla storleken och en vacker form på de större exemplaren kan de beskäras, detta görs på våren. Tänk på att vintern är viloperiod för fikusen, och om växten flyttas under denna period kan den tappa sina blad. För att få fikusen att trivas, duscha bladen ofta!

Varför kan man inte köpa smultron?

Att de dessutom har så pass mjukt fruktkött gör att de är svåra att hantera, packa och transportera eftersom de så lätt mosas sönder. Den kombinationen av just kort hållbarhet och knepig transport gör att det är svårt att lyckas med smultron rent kommersielllt, och därför finns de tyvärr inte att köpa i matbutikerna.

Hur många smultron i en pallkrage?

ca 6 säckar 40 liters jord (det går åt mindre jord om du fyller upp med kvistar, gräsklipp och annat från trädgården i botten) Minst 5 st smultronplantor som sprider sig.

Hur hårt kan man beskära en Benjaminfikus?

Den kallas ibland för gummiväxt eftersom den innehåller en vit växtsaft. Om det vill sig illa kan den förblöda om man beskär för hårt. Vänta dock till våren med beskärningen. Den görs då så försiktigt som möjligt, för att ge plantan mindre omfång och kanske vackrare form.

Kan man toppa Benjaminfikus?

Annars går det bra att klippa ficus nu, det kommer droppa från grenarna. Ta veck allt som är dött och toppa friska grenar och försök forma den. Nog vill den nog ha mer ljus än den får för att må bättre och bli finare.

Hur beskära fikus?

För att beskära Ficus elastica ordentligt, skär varje stam ovanför en knut. För en större Ficus kan du också nypa toppen av stjälkarna. När växten fortfarande är ung kan du knyta stjälkarna mellan tummen och pekfingret omedelbart med en välgrenad växt. Huvudstången kan också klämmas.

Kan man toppa en fikus?

Om du vill att fönsterfikusen ska grena sig så är det bra att toppa plantan. Fikusen kan ju bli mycket stor, och vill man behålla storleken eller minska omfånget och få en vacker form på den ska man se till att beskära. Dock bör du se upp med den vita växtsaften som hos en del kan irritera huden.

Share this post