Blogga

Vem utfardar ISO 14001?

Vem utfärdar ISO 14001?

En ackreditering betyder att landets ackrediteringsorgan intygar att företaget följer vissa krav för att få utfärda certifikat. Myndigheten Swedac är Sveriges nationella ackrediteringsorgan.

Vad är Andrapartsrevision?

En oberoende revision anpassad för era behov eller era intressenters krav hjälper er att följa upp att arbetssätt och processer är effektiva. Våra kompetenta ISO-revisorer hjälper er att kvalitetssäkra de områden ni vill fokusera på.

Vad gör DNV?

Det Norske Veritas, som förkortas DNV, är ett norskt företag som verkar i klassning av fartyg och certifiering av bland annat ledningssystemen ISO 9001, ISO 14001, BF9K och OHSAS 18001. Företaget är ett världsledande klassningssällskap, grundat 1864.

Vem får certifiera?

Vår svenska nationella ackrediteringsmyndighet är SWEDAC och officiella standarder utfärdas av SIS. Den mesta av den certifiering som förekommer avseende kvalitet handlar idag om certifiering av ledningssystem på verksamhetsnivå. Inom en del kompetensområden finns även standarder för personcertifiering.

Hur blir man ISO 14001 certifierad?

För att organisationen ska få ett ISO 14001-certifikat krävs följande:

  1. Organisationen har eller skapar ett ledningssystem som uppfyller kraven i ISO 14001:2015.
  2. Systemet är en naturlig del av organisationens dagliga verksamhet.
  3. Systemet är beskrivet.
  4. System och beskrivning underhålls löpande.

Vad är Tredjepartsrevision?

En tredjepartsrevision granskar verksamhetens efterlevnad för de krav verksamheten är certifierad för. Legacy genomför första-, andra och tredjepartsrevisioner på uppdrag av både privat och offentlig verksamheter.

Vad är syftet med revision?

Syftet med revisionen är att tillgodose externa intressenter som ägare och fordringsägare som har intresse av att företaget följer lagar och förordningar på ett korrekt sätt. Genom revisionen av balans- och resultaträkning intygas att företagets ställning och resultat redovisas riktigt.

Vad är tredjepartscertifiering?

Den organisation som äger det standardiserade systemet eller en organisation som har utsetts genom lag har rätt att ackreditera andra organisationer (organ). Dessa ackrediterade organ har då rätt att utfärda en certifiering (det vill säga en tredjepartscertifiering) som visar att leverantören följer standarden.

Kan vem som helst certifiera?

Certifierad kan man bli man om man genomfört en utbildning som tillhandahåller certifiering och klarat de tester som visar på en viss kompetensnivå. Certifiering används ofta för att visa att en person uppnått en viss grad av kunskap på området. Väldigt många yrkes inriktade utbildningar är därför certifierande.

Share this post