Rekommendationer

Vad ar ett rekommendationsbrev?

Vad är ett rekommendationsbrev?

Rekommendationsbrev kan efterfrågas vid exempelvis anställningsprocesser eller vid antagningsprocesser till skolor. Ett rekommendationsbrev följer, likt ett CV eller personligt brev ofta en speciell struktur och det är bra att veta vad som ska ingå i ett rekommendationsbrev innan du börjar skriva.

Vad ska stå i ett rekommendationsbrev?

Format för rekommendationsbrev: vad ska du ta upp

  • En kort introduktion där du talar om vem du är, ditt förhållande till den sökande och dina personliga erfarenheter eller kunskaper.
  • En översikt över den sökandes styrkor som du har upplevt dem och i den mån de är relaterade till mottagaren.

Hur får jag tag på arbetsintyg?

Blanketter för arbetsgivarintyg hittar du hos ditt fack. Antingen ringer du dem och ber dem skicka hem papper till dig eller så går in på deras hemsida och skriver ut blanketter.

Vad är det för skillnad på arbetsintyg och Arbetsgivarintyg?

Ett arbetsgivarintyg är ett intyg där arbetsgivaren intygar den anställdes anställningstid och befattning. Arbetsgivarintyget kan även benämnas som arbetsintyg eller löneintyg. Detta intyg finns bland annat för att bedöma en före detta anställds ersättning hos A-kassan.

Hur får man ett arbetsintyg?

Kontakta din arbetsgivare för att få ett arbetsgivarintyg. Arbetsgivaren ska fylla i ett arbetsgivarintyg som skickas till a-kassan när du söker arbetslöshetsersättning.

Vem ska man be om arbetsintyg?

Arbetsgivarintyg är som du säger ett intyg som skrivs av arbetsgivaren som ska intyga den anställdes anställningstid och omfattning, befattning på arbetsplatsen samt lön. Arbetsgivarintyg används som underlag för bland annat a-kassa.

Vad ska stå i ett arbetsintyg?

Om du som arbetsgivare ska skriva ett arbetsgivarintyg måste du att se till att några specifika punkter finns med på blanketten:

  1. Uppgifter om anställningen.
  2. Arbetstagarens personuppgifter.
  3. Anställningsform.
  4. Arbetstid.
  5. Orsak till att en anställning eventuellt har upphört behöver anges.
  6. Erbjudande om fortsatt anställning.

Hur skriva vitsord?

Sammanfattande vitsord God, Mycket god och Utmärkt kan användas i stället. Om personliga egenskaper är »Bra« lika med icke fullt tillräcklig, »Mycket bra« en normalprestation och »Synnerligen bra« ett överbetyg.

Vem ber jag om Arbetsgivarintyg?

Arbetsgivarintyg. Ett arbetsgivarintyg innehåller uppgifter om din anställning och ska fyllas i av din arbetsgivare när du slutar på din arbetsplats. Blanketten för arbetsgivarintyg ser likadan ut för alla akassor och finns att hämta hos bland annat STs Akassa. Många arbetsgivare sköter dessa intyg helt elektroniskt.

Share this post