Rekommendationer

Vad gor man pa industritekniska?

Vad gör man på industritekniska?

Industritekniska programmet är ett yrkesprogram. Efter examen från programmet ska eleverna ha de kunskaper som behövs för att arbeta inom områden som processinriktad eller maskinell materialbearbetning och produktframställning, driftsäkerhet och underhåll samt svetsning och annan sammanfogning.

Vad kan man bli efter industritekniska programmet?

Produkt- och maskinteknik Du lär dig hantera verktyg, industriutrustning och material. Inriktningen ger möjlighet till jobb som till exempel CNC-operatör metall och trä, gjutare, maskinoperatör, maskinsnickare, originalare, tryckare, produktionstekniker, sågverksoperatör eller verkstadssnickare.

Vad är produkt och maskinteknik?

Inriktningen ska ge dig kunskaper om hantering av verktyg och industriella utrustningar samt om hantering och bearbetning av ett visst material. Du får lära dig att använda både manuella handmaskiner, som svarv- och fräsmaskiner, men också större produktionsmaskiner, som CNC-maskiner och robotar.

Hur många merit behöver man för att komma in på industri?

Programstruktur på Industritekniska programmet (IN)

Gymnasiegemensamma ämnen 600 p Programgemensamma ämnen 400 p
Engelska 5 100 Industritekniska processer 1
Historia 1a1 50 Människan i industrin 1
Idrott och hälsa 1 100 Produktionskunskap 1
Matematik 1a 100 Produktionsutrustning 1

Vad kan man få för jobb om man går industri?

Vad kan man bli efter Industritekniska programmet på gymnasiet?

  • CNC-operatör. Gruvarbetare. Låssmed.
  • Möbelsnickare. Processoperatör. Produktionstekniker.
  • Saneringsarbetare. Smed. Svetsare.
  • Tryckare/maskinoperatör. Verkstadssnickare. Verktygsmakare.

Vad kan man jobba med inom industri?

Du kan bland annat arbeta med tillverkning inom industrin, i en verkstad, på byggen eller ute hos olika kunder. Det är även vanligt att arbetsuppgifterna omfattar underhåll och reparationer.

Hur mycket tjänar en Industritekniker?

Vad tjänar en industritekniker i lön? Vad man tjänar i lön som industritekniker beror lite på vad du arbetar med. I den här utbildningen blir du antingen utbildad inom svets eller CNC. I dagsläget är genomsnittslönen för en CNC-operatör 31 000 kr medan den är 31 600 kr för en svetsare.

Vad är HV för linje?

Det här programmet passar dig som tycker om att arbeta praktiskt och kreativt och är intresserad av att arbeta som exempelvis florist, frisör, snickare eller textildesigner. Tycker du att det är kul att arbeta med ett specifikt hantverk från idé till färdig produkt är det här utbildningen för dig.

Vad kan man bli om man går handelsprogrammet?

Svenska 1/ Svenska som andraspråk 1. 100. X.

  • Servicekunskap. 100. X.
  • Personlig försäljning 1. 100. X.
  • Entreprenörskap & företagande. 100. X.
  • Handelsprogrammet – Handel & service förbereder dig för at arbeta inom handeln med marknadsföring, webb och ledarskap. Detta är utbildningen för dig som är social, trendkänslig och påhittig.
  • Hur många poäng för industri?

    Industritekniska programmet består av: Gymnasiegemensamma ämnen, 600 poäng. Programgemensamma ämnen, 400 poäng. Inriktningsämnen, 300–400 poäng. Individuellt val, 200 poäng.

    Vad tjänar en Industritekniker?

    Vad är industri teknik?

    Det här programmet passar dig som är intresserad av teknik och industriteknisk produktion. Utbildningen passar dig som vill börja arbeta direkt efter gymnasiet inom exempelvis produktframställning, driftsäkerhet och underhåll eller svetsning.

    Share this post